Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Σωτήρης Μπαμπατζάνης

Υποψήφιος Β' Θεσσαλονίκης - Εκπαιδευτικός

"Η ψήφος μας δηλώνει πως είμαστε πραγματικοί πολίτες μιας πραγματικά δημοκρατικής χώρας. Το μόνο που μένει είναι να το δείξουμε στην κάλπη!"Όταν οι πληγές των ανθρώπων γίνονται πολλές, όταν οι μικροί και οι λίγοι επικρατούν στον κόσμο μας, γιατί τάχα αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο αίτιος. Αφού όλοι λίγο πολύ τον γνωρίζουμε: ο κακός μας εαυτός, η αδυναμία μας να κρατάμε ψηλά το κεφάλι και να αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή βίαιης καταπάτησης των ιδανικών και των αξιών μας.
Δυστυχώς όλοι μας βρισκόμαστε σε θέση άμυνας. Αποφεύγουμε να γίνουμε μπροστάρηδες μιας νέας ιδεολογικής φόρμας που θα μας οδηγήσει στον χαμένο από καιρό εαυτό μας. Κινούμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια, η οποία πηγάζει μέσα από την ανάγκη μας για ζωή, για χαρά και για δημιουργία.
Καθηλωμένοι με τις ώρες στους καναπέδες της ένοχης σιωπής μας αδυνατούμε να προσδιορίσουμε τις πραγματικές αιτίες του προβλήματός μας και το μεταθέτουμε σε άλλους για να πειστούμε πως έχουμε δίκιο. Έρμαια των κακών συναναστροφών που το σύστημα έχει θρέψει και υπολογιστές μόνο του αρνητισμού προσφεύγουμε σε λύσεις ανώδυνες προσωρινά για να καταλάβουμε αργότερα το τι πραγματικά έχουμε κάνει.
Πολιτικά αδιάφορα όντα με γνώμονα το συμφέρον καταποντίζουμε την ύπαρξή μας στο αναληθές και όχι στο αιώνιο, αμαυρώνουμε την εικόνα μας που τόσο μοναδικά έχει πλαστεί για να γίνουμε υπηρέτες του πρόσκαιρου και του φθαρτού, των χαρτογιακάδων και των διεφθαρμένων ψυχικά και ηθικά ατόμων που εισβάλλουν στη ζωή μας ως παρασιτικά όντα και μας αναγκάζουν να γινόμαστε τα πιόνια του δικού τους σκακιού. Πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα τα κινεί.
Λύσεις πουθενά στον ορίζοντα, μοναχά απελπισία, μοναχά πόνος και μιζέρια. Κι όταν το καλό πάει να γίνει οδηγός μας προσπαθούμε να το αμαυρώσουμε, να το γεμίσουμε ενοχές -επειδή λέει έγινε καλό- και μολαταύτα συνηγορούμε στην υπογραφή της καταδίκης μας, σωματικής, πνευματικής και ψυχικής.

Στην καθημερινή μας ζωή είμαστε, κάποιοι από εμάς, εργάτες της
αναζήτησης του νέου, του καινοτόμου, του δημιουργικού. Ο καθένας μας
βέβαια από διαφορετικό μετερίζι. Προσπαθούμε με κόπους, αγώνες και
κατάθεση ψυχής να δημιουργήσουμε τις βάσεις για έναν κόσμο ανθρώπινο
και ηθικό. Όχι όμως κόσμο ψευδαισθήσεων, αλλά αληθινό και με αρχές και
αξίες που κάποιοι από τους παλαιότερους μας μεταλαμπάδευσαν και μας χάρισαν απλόχερα.
Δυστυχώς στις μέρες μας ζούμε την πλήρη κατάπτωση του πολιτικού,
οικονομικού, κοινωνικού και θρησκευτικού μας συστήματος και μαζί μ'
αυτά την πλήρη ηθική ανυπαρξία.
Θλίβομαι και καθημερινά συλλογιέμαι αν έχει φτάσει η ώρα για
πραγματική ΔΡΑΣΗ σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Προσπαθώ να σώσω
ό,τι μπορώ και να μην αφήσω το διεφθαρμένο περιβάλλον να εισβάλει στη
ζωή μου και στην οικογένειά μου.
Η ΔΡΑΣΗ πιστεύω πως έχει ένα καθαρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα
ήθελα να υπηρετήσω ως υποψήφιος για το καλύτερο μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας.
Για να μπορώ μετά από χρόνια να κοιτάξω στα μάτια τις νέες γενιές και να τους πω πως δεν έκανα αντίδραση για την αντίδραση, χωρίς προτάσεις και χωρίς όραμα, αλλά πραγματική ΔΡΑΣΗ με άποψη, με ιδέες, και πρόγραμμα.
Δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα!
Η ψήφος μας δηλώνει πως είμαστε πραγματικοί πολίτες μιας πραγματικά δημοκρατικής χώρας. Το μόνο που μένει είναι να το δείξουμε στην κάλπη!
Ας επιδιώξουμε την Ελλάδα των ονείρων μας!

 

Βιογραφικό ›

Ο Σωτήρης Μπαμπατζάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971 και είναι εκπαιδευτικός με πτυχία Δασκάλου και Θεολόγου. Έχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MASTER) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον κλάδο της Ιστορικής Θεολογίας με ειδίκευση στη Γραμματεία. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής με θέμα έρευνας «Η εσχατολογία της Εκκλησίας από τον ιστορικό Ιησού έως τον Ιγνάτιο Αντιοχείας» και Σκηνοθέτης, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων και Ευρωπαίων Σκηνοθετών.
Συνεργάστηκε με το Αριστοτέλειο Κολέγιο (Γυμνάσιο – Λύκειο), ως καθηγητής των Θρησκευτικών και της Θεατρικής Αγωγής. Από το 2002 μέχρι το 2009 δίδαξε στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης (Δημοτικό). Την περίοδο 2003 – 2004 δίδαξε στο Ι.Ε.Κ. Επανομής το μάθημα της Σκηνοθεσίας στον τομέα των Εικονοληπτών.
Από το 2009 διδάσκει στο ANATOLIA ELEMENTARY SCHOOL της Θεσσαλονίκης.
Έπαιξε ως ηθοποιός στις παραστάσεις του Γιάννη Μαλλούχου:  «Μέγας Αλέξανδρος», «Μιλάτε Ελληνικά;», «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» κ.ά.
Έπαιξε ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτησε τα έργα: «Παύλος Μελάς», «Η Άλωσις», «Τα ρούχα του βασιλιά», «Βατραχομυομαχία», «Δεσποινίς Ετών 39», «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» κ.ά.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πάροδος του Ο.Ι.Π.Π. την περίοδο 2000 – 2002.
Συνδιοργανωτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Προγράμματος της Διεθνούς (10 χώρες) Καλλιτεχνικής Συνάντησης «FOLKLORE MEETS PROGRESSIVE» με την «Εσαεί εν ροή» και τη συμμετοχή της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τον Ιούνιο του 2005.
Έχει γράψει παιδαγωγικές και θεολογικές μελέτες, άρθρα σε περιοδικά, ομιλίες, θεατρικά έργα κ.ά.
Το 2006 κυκλοφόρησαν τα σχολικά βοηθήματα που πόνησε με τίτλο «Το περιβόλι των γνώσεων», Τετράδιο δημιουργικής γραφής, για τους μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου, «Φυσικά, Ερευνώ κι ανακαλύπτω» για την Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου και το 2007 «Έρευνα και δημιουργία- Μαθαίνω τη γραμματική λύνοντας ασκήσεις» για τους μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ.
Από τον Ιούλιο του 2006 έως και το Μάιο του 2007 κατείχε τη θέση του ART ACADEMY DIRECTOR της Ακαδημίας Τέχνης του Ι.Ε.Κ. Ακμή, όπου και δίδαξε Ιστορία Θεάτρου και Υποκριτική.
Επίσης κυκλοφορεί και η ποιητική του συλλογή «Τα σπασμένα φτερά του ονείρου και Η αφορμή να ζεις» (τα της νιότης πρώτα γράμματα), 2007, εκδ. ‘Εβενος.
Τα Χριστούγεννα του 2011 έγραψε και εξέδωσε το πρώτο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού «Πνευματικά Ίχνη» με θεολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφορούν τα θεατρικά του έργα, «Η Άλωσις, 1453» και «Δημήτριος, 305 μ.Χ.».


 Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013