Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Μελίνα Δασκαλάκη

Αντιπρόεδρος της Δράσης - Νομικός

"Αν θέλετε να καταδικάσετε ταυτόχρονα την κομματοκρατία και τον λαϊκισμό δεν έχετε άλλη επιλογή από τη ΔΡΑΣΗ"Ξέρω ανθρώπους που αισθάνονται παγιδευμένοι. Αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκράτες ή αριστεροί. Δεν θέλουν να ψηφίσουν 'φιλελεύθερους'. Οι 'φιλελεύθεροι' είναι κάτι σαν 'πολύ' δεξιοί, στα μάτια τους. Σαν δεξιοί 'διπλή δόση'.

Ένα πρόβλημα συχνά δεν λύνεται όχι γιατί δεν έχει λύση, αλλά γιατί θεωρούμε ως δεδομένο κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι, από προκατάληψη.

Σας λέω ότι ό,τι είναι κάτ' ουσία -όχι κατ' όνομα- προοδευτικό σήμερα στην Ελλάδα αυτό βρίσκεται στον φιλελεύθερο χώρο.
Σας λέω ότι αν θέλετε να καταδικάσετε ταυτόχρονα την κομματοκρατία και τον λαϊκισμό δεν έχετε άλλη επιλογή από το ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.


Σκεφτείτε το. Μέχρι τις 6 Μαΐου.

Βιογραφικό ›

Γεννήθηκα το 1963 και μεγάλωσα στην Αθήνα, στο Κουκάκι, όπου και μένω μέχρι σήμερα. Αποφοίτησα από το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών στο Κουκάκι το 1981 οπότε και εισήλθα στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δ.Σ. Αθηνών. Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, λίγα Ιταλικά και -θέλω να πιστεύω- καλά Ελληνικά. Είμαι μητέρα δυο άξιων αγοριών ενός δευτεροετούς φοιτητή και ενός τελειόφοιτου μαθητή.

Ασχολούμαι με την πολιτική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι και αισθάνομαι Πολίτης της Αθήνας, της Ελλάδας και του κόσμου και όχι ‘ιδιώτης’ που κοιτά το στενό προσωπικό του συμφέρον. Στο σπίτι μου έμαθα να αναζητώ πρώτα την δική μου ευθύνη και μετά των άλλων και να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω εγώ, πριν στηλιτεύσω ό,τι δεν κάνουν οι άλλοι. Ήρθα στην ΔΡΑΣΗ για να ενώσω την φωνή μου με άλλες νηφάλιες, λογικές, σοβαρές, αλλά ταυτόχρονα ρηξικέλευθες, φωνές, ώστε να ακουστούμε επί τέλους κάποτε, μέσα στον θόρυβο του παραλόγου και της διαφθοράς, σε μια χώρα που βλέπουμε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια να διαλύεται.

Με την στήριξη της ΔΡΑΣΗΣ και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας συμμετείχα με ενθουσιασμό στην παράταξη Πορτοκαλί για την διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας της οποίας επικεφαλής τέθηκε ο Τάσος Αβραντίνης, ως Αντιπρόεδρος εκείνη την περίοδο της Δράσης. Η συνεργασία του Πορτοκαλί με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη» απέφερε καρπούς και οι συμπολίτες μου στον Δήμο Αθηναίων με ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς κοινοτική σύμβουλο στην Α’ κοινότητα του Δήμου.

Η διαδρομή συνεχίζεται. Τα μέλη της ΔΡΑΣΗΣ με τίμησαν δύο φορές με την εμπιστοσύνη τους εκλέγοντάς με στην Εκτελεστική και ήδη Κεντρική Επιτροπή στο 1ο και το 2ο Συνέδριο του κόμματος το 2010 και πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2012.

Δημοσιεύσεις - Παρεμβάσεις

ΦωτογραφίεςΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013