Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Δημήτρης Σιγανός

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης - Χειρουργός οφθαλμίατρος

"Συμμετέχω στη Δράση, γιατί η ΔΡΑΣΗ δείχνει το σωστό δρόμο, για να πάψουμε να είμαστε οπαδοί, για να δοκιμάσουμε, σαν αρχή, να σκεφτόμαστε μόνοι μας και επιτέλους: Για να ΔΡΑΣουμε. Γιατί δεν αρκεί η διάγνωση. Χρειάζεται θεραπεία."Βιογραφικό ›

Ο Δρ. Δημήτριος Σιγανός είναι χειρουργός οφθαλμίατρος.  Γεννήθηκε στο Κάιρο.  Φοίτησε στην Αμπέτειο Σχολή.

Aπόφoιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καϊρου,  (M.D., Ph.D) και κάτοχος του τίτλου Masters in Ophthalmology από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης ως Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας. Μαζί με τον κ. Ι. Παλλήκαρη εξέδωσαν το βιβλίο “LASIK”, το σύγγραμμα αναφοράς για την ομώνυμη μέθοδο διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών.

Ο Δρ. Σιγανός εισήγαγε στην οφθαλμολογία την μέθοδο Clear lensectomy, αφαίρεσης δηλαδή του κρυσταλλοειδούς φακού για τη διόρθωση της υπερμετρωπίας.

Είναι από τους πρώτους που εφάρμοσαν την ένθεση ενδοφακού ICL στη διόρθωση της μυωπίας και υπερμετρωπίας-αστιγματισμού.

Ο πρώτος στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε και δημοσίευσε τους δακτυλίους Ferrara στη θεραπεία του κερατόκωνου

Έχει διατελέσει κλινικός σύμβουλος σε πολλά διεθνή κέντρα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η βιβλιογραφία του περιλαμβάνει δεκάδες πρωτότυπα συγγράμματα και ανασκοπήσεις ιατρικών περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων και άνω των διακοσίων (200) παρουσιάσεων σε συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτου και Διαθλαστικής χειρουργικής και άλλων διεθνών συνεδρίων.

Παρίσταται ως προσκεκλημένος ομιλητής σε οφθαλμολογικά συνέδρια παγκοσμίως.

Θεωρείται, διεθνώς, από τους πρωτοπόρους χειρουργούς, τόσο στη διαθλαστική χειρουργική, όσο και σε επεμβάσεις καταρράκτη και διόρθωσης πρεσβυωπίας.

Είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε ενδοφακό CrystaLens για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας (2001).

Διδάσκει σε φροντιστήρια LASIK και καταρράκτη σε Οφθαλμιάτρους στις ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή (ομιλεί και την αραβική).

Είναι πρωτοπόρος, επίσης, στις πρώτες κλινικές δοκιμές του νέου τονόμετρου Pascal στο γλαύκωμα, μυωπία και κερατόκωνο, που εγκρίθηκε το 2005 από το FDA.

Είναι ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Οφθαλμολογικού Κέντρου “ΒΛΕΜΜΑ”, το οποίο λειτουργεί στην Αθήνα από το 1999.

 Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013