Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Γιώργος Καραβάνας

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης - Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

"Πιστεύω σε μια κοινωνία και μια οικονομία που στηρίζεται σε κανόνες."ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Γιατί η ανάμιξη με τα κοινά είναι καθήκον, ιδιαίτερα τις στιγμές, που η χώρα βρίσκεται σε πολιτική και οικονομική κρίση. Γιατί δεν δέχομαι να αποφασίζουν οι μειοψηφίες που φωνάζουν περισσότερο, εις βάρος εκείνων που επέλεξαν να σιωπούν. Γιατί τα κάθε είδους συντεχνιακά και ατομικά συμφέροντα στη χώρα μας, έχουν καταργήσει την αίσθηση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής. Γιατί εμπιστεύομαι τις πολλές δυνατότητες της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Γιατί πιστεύω σε μια κοινωνία και μια οικονομία που στηρίζεται σε κανόνες. Γιατί θα οφείλω στο παιδί μου μιαν απάντηση, όταν θα με ρωτήσει: «…κι εσύ τι έκανες για να τ’ αλλάξεις όλα αυτά;»

Επέλεξα να εκφραστώ μέσω της ΔΡΑΣΗΣ, γιατί είναι ένα κόμμα που δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς. Γιατί έχει σαφείς και ρεαλιστικές θέσεις. Γιατί έχει έναν αρχηγό, που δεν κατηγορήθηκε ποτέ για ατασθαλίες κατά την κυβερνητική του θητεία και που προτίμησε τη διαγραφή, προκειμένου να μείνει πιστός στις απόψεις του.

Θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους θα πρέπει να βασίσει την αναπτυξιακή της στρατηγική.
•    Το φυσικό της περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να βασιστεί α) η παραγωγή ποιοτικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, β) η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και γ) ο ήπιος και ποιοτικός τουρισμός
•    Η φυσική της θέση, που μπορεί να την καταστήσει εμπορευματικό μεταφορικό κόμβο, για τη ναυτιλία και τις αερομεταφορές
•    Τη μεγάλη της παράδοση σε τομείς όπως η ναυτιλία και η ναυπηγοεπισκευή
•    Τον πολιτισμό της, όπως αυτός εκφράζεται μέσω της καλλιτεχνικής παραγωγής (μουσική, θέατρο, βιομηχανία θεαμάτων κ.α.) ή και σε συνδυασμό με τον τουρισμό (αρχαιολογία, μοναστηριακός τουρισμός, γαστρονομία κ.α.)
•    Την Παιδεία (ιδιαιτέρως την τριτοβάθμια), την οποία μπορεί να μετατρέψει σε βασική πηγή πλούτου, βασισμένη στην πολιτισμική της  διαχρονικότητα και το άριστο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο βρίσκεται τόσο εντός όσο και εκτός των «πυλών»
•    Στους τομείς της Υγείας, της Ευεξίας και του Ευ ζην, με συγκριτικό πλεονέκτημα το ήπιο κλίμα, το όμορφο τοπίο και το άριστο εγχώριο και ομογενειακό ανθρώπινο δυναμικό, που η χώρα μπορεί να προσελκύσει
Συμμετέχω στη ΔΡΑΣΗ, γιατί εντάσσει τους παραπάνω τομείς, στις προτεραιότητές της. Γιατί σέβεται και προστατεύει τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Γιατί εμπιστεύεται και ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία, προς επίτευξη των παραπάνω στόχων. Γιατί θεωρεί τη δημιουργικότητα των ελλήνων, το μέγιστο προσόν της φυλής μας και τον ιδανικότερο τρόπο για την επίτευξη εθνικής προόδου.

 

Βιογραφικό ›

Ο Γεώργιος Καραβάνας, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Έκανε βασικές σπουδές στη Βιολογία, στο Διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου Eotvos Lorand της Βουδαπέστης.

To έτος 1995 του απονεμήθηκε μεταπτυχιακός τίτλος (M.Sc.) στους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας

Διεξήγαγε διδακτορική έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής του Μοντπελιέ (Εθνικό Ίδρυμα Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS)).

Ταυτόχρονα, εγγράφηκε στο Πρόγραμμα υποψηφίων διδακτόρων της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας.

Το έτος 2001, έχοντας ολοκληρώσει την έρευνά του στη «Γονιδιακή Θεραπεία» του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Διδάκτορα στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες»

Στη διάρκεια της 4ετούς διδακτορικής του έρευνας, κέρδισε Ευρωπαϊκή υποτροφία, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των διδακτόρων και μεταδιδακτόρων με Ευρωπαϊκή υποτροφία στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της στράτευσής του, υπηρέτησε ως Δόκιμος Αξιωματικός και φέρει σήμερα το βαθμό του έφεδρου Υπολοχαγού. Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, με αντικείμενο τον προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο εμβρύων.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2002, εργάστηκε ως συμβασιούχος λέκτορας στο τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας.

Από τον Ιούνιο του 2006 ως σήμερα κατέχει θέση Δ/ντος Συμβούλου σε ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρυογονικής τεχνολογίας ενώ παράλληλα εκτελεί καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της «Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντικού Αίματος».

Έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ τελευταία, αρθρογραφεί τακτικά στον τύπο.

Το έτος 2009 εγγράφηκε στη ΔΡΑΣΗ και εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Σήμερα, διανύει τη δεύτερη θητεία του στη θέση αυτή.
  
 

Δημοσιεύσεις - Παρεμβάσεις


Videos

Ο Γ. Καραβάνας - Πως διορθώνεται το λάθος του ΔΝΤ

5.3.2013

Ο Γ. Καραβάνας - Πως διορθώνεται το λάθος του ΔΝΤ
Radio Interview - Karavanas Part 01

16/2/2012

Radio Interview - Karavanas Part 01
Radio Interview Karavanas Part 02

16/2/2012

Radio Interview Karavanas Part 02
Radio Interview Karavanas Part 03

16/2/2012

Radio Interview Karavanas Part 03

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΜΑΙΟΥ 2012

4/2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 6ης ΜΑΙΟΥ 2012
Γ. Καραβάνας ΟΚΤ. 2011 - ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ (Μέρος 2)

10/2011

Γ. Καραβάνας ΟΚΤ. 2011 - ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ (Μέρος 2)
Γ. Καραβάνας ΟΚΤ. 2011 - ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (Μέρος 1)

10/2011

Γ. Καραβάνας ΟΚΤ. 2011 - ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (Μέρος 1)
Γ. Καραβάνας ΙΟΥΛ. 2011 - ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ

7/2011

Γ. Καραβάνας ΙΟΥΛ. 2011 - ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ

Γ. Καραβάνας ΙΑΝ. 2011 - ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

12/2011

Γ. Καραβάνας ΙΑΝ. 2011 - ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
Ο Γιώργος Καραβάνας στο TRT (μέρος 1ο)

22/11/2013

Ο Γιώργος Καραβάνας στο TRT (μέρος 1ο)
Ο Γιώργος Καραβάνας στο TRT (μέρος 2ο)

22/11/2013

Ο Γιώργος Καραβάνας στο TRT (μέρος 2ο)
Γ. Καραβάνας ΙΟΥΛ. 2011 - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

7/2011

Γ. Καραβάνας ΙΟΥΛ. 2011 - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013