Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Ελένη Χαϊδούλη-Αποστολοπούλου

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης

"O αγώνας κερδίζεται με σκληρή δουλειά, υπομονή και πίστη στον εαυτό μας."Εξοργίζομαι όταν ακούω τη γνωστή ρήση, “στην Ελλάδα αυτά που λές, αν και σωστά, δε εφαρμοζονται !"

Στη Δράση διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι σαν εμένα που πιστεύουν ότι ο αγώνας κερδίζεται με σκληρή δουλειά, υπομονή και πίστη στον εαυτό μας.
 

Βιογραφικό ›

Η Ελένη Χαϊδούλη - Αποστολοπούλου, 59 ετών σήμερα, γεννήθηκε στην Αμαλιάπολη, Αλμυρού του Νομού Μαγνησίας.
Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου τον Ιούνιο 1970  και  το Σεπτέμβριο 1971 εγκαταστάθηκε γιά σπουδές στο Λονδίνο και το 1974 απέκτησε πτυχίο του Middlesex University, σχετικά με το σχεδιασμό και παραγωγή υφασμάτων και γιά εννέα μήνες μετά την αποφοίτησή της εργάσθηκε ως εκπαιδευόμενη αγοράστρια υφασμάτων βρετανικού ομίλου πολυκαταστημάτων.
   
Το 1974 παντρεύτηκε τον Νικόλαο Αποστολόπουλο, νομικό (Maritime Law) Αγγλικού δικαίου, εγκατεστάθησαν στο Λονδίνο και απέκτησαν ένα γιό  και μία κόρη, 36 και 32 ετών αντίστοιχα σήμερα. Το Σεπτέμβριο 1975 έως και το Φεβρουάριο 1981 εργάσθηκε ως διοικητική υπάλληλος στο Γραφείο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου του Προξενικού Λιμεναρχείου Λονδίνου. Το Φεβρουάριο 1981 παραιτείται όταν πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Εμπορίου  γιά τον Κλάδο Υπηρεσιών Εξωτερικού ως Διοικητική υπάλληλος.
Τοποθετήθηκε στο Εμπορικό Τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας τον Αύγουστο 1981 και παρέμεινε στην θέση αυτή έως και τον Ιανουάριο 1992, οπότε και επέστρεψε με δική της αίτηση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, Γεν. Δ/νση Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα
Το Μάίο 1995 αποσπάσθηκε στο Γραφείο του Προέδρου του ΟΠΕ.

Τον Απρίλιο 1997  συνταξιοδοτείται από το Δημόσιο και συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Ο.Π.Ε. ως ελεύθερη επαγγελματίας – μεταφράστρια στο Τμήμα διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων μέχρι τον Οκτώβριο 1999.

Το Σεπτέμβριο 2000 προσλαμβάνεται από το Δικηγορικό Γραφείο Δημ. Παρασκευά, στην Αθήνα ως Δ/ντρια του γραφείου και αποχωρεί γιά οικογενειακούς λόγους το Δεκέμβριο 2001.

    Το 2002 εγκαταστάθηκε στο Νομό Μαγνησίας και διετέλεσε διαχειρίστρια – μέτοχος τεχνικής εταιρίας με έδρα το Βόλο, στην οποία υπήρχε οικογενειακό ενδιαφέρον κατά 50%. Την θέση αυτή παρέδωσε στον γιό της το 2005, ο οποίος συνέχισε τη διαχείρισή της εν λόγω εταιρίας μέχρι το 2009, οπότε, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η εταιρεία αναγκάσθηκε να σταματήσει τη λειτουργία της. Παράλληλα από το 2002, ασχολείται με τη καλλιέργεια των οικογενειακών ελαιώνων στην περιοχή, παράγει μία μικρή ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που προς το παρόν διαθέτει στην εγχώρια αγορά. Τους τελευταίους μήνες ερευνά, από κοινού μέ άλλους ελαιοπαραγωγούς στην περιοχή, τρόπους τυποποίησης του εν λόγω προϊόντος μέ σκοπό να το εμπορευθούν επώνυμα πλέον στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομιλεί άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, και χρησιμοποιεί με άνεση τα προγράμματα των  Windows XP & το Internet.
 Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013