Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης

Αντιπρόεδρος της Δράσης - Επιχειρηματίας

"Πιστεύω ότι η "Δράση" είναι σήμερα η πιο πειστική δύναμη που συμπυκνώνει τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Είναι η μόνη που έχει την σωστή ανάλυση για τις αιτίες της κρίσης, αλλά και την θέληση να ενεργήσει για τις αναγκαίες αλλαγές"Αν και δεν λέω κάτι καινούργιο για πολλούς φίλους που γνωρίζουν την συμμετοχή μου στη "Δράση" από την ίδρυσή της, σας ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος της στην περιοχή της Β' Αθήνας όπου γεννήθηκα και εργάζομαι όλη μου τη ζωή.

Θέλησα, μαζί με πολλούς άλλους, να φτιάξουμε ένα ευρύχωρο πολιτικό σπίτι, ένα μέτωπο λογικής και υπευθυνότητας, για να μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις πολιτικές αποφάσεις του μέλλοντος με ένα νέο πνεύμα δημιουργίας και ορθολογισμού. Για να εξασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, αλλά και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Ακόμα και αν δεν έχει γίνει μέχρι τώρα δυνατόν να συναθροιστούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις για κάτι τέτοιο, είναι ένα ανοιχτό στοίχημα για το μέλλον.

Οι μεταρρυθμίσεις, που χρόνια τώρα καθυστερούσαν από τις δυνάμεις των οργανωμένων συντεχνιών και της πελατειακής κομματοκρατίας, πρέπει πια να γίνουν σε μηδέν χρόνο. Η κοινωνία μας κινδυνεύει όσο ποτέ μετά τον πόλεμο. Αν δεν δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, η γενικευμένη ανεργία θα ρίξει την χώρα πίσω, στον τρίτο κόσμο.

Πιστεύω ότι η "Δράση" είναι σήμερα η πιο πειστική δύναμη που συμπυκνώνει τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Είναι η μόνη που έχει την σωστή ανάλυση για τις αιτίες της κρίσης, αλλά και την θέληση να ενεργήσει για τις αναγκαίες αλλαγές. Αλλαγές που θα οδηγήσουν σε πρωτογεννή πλεονάσματα, αμέσως, με δραστική μείωση του μεγέθους των κρατικών δαπανών. Αλλαγές ακόμη που θα επανεκκινήσουν την οικονομία, θα φέρουν νέες επενδύσεις, θα δώσουν κίνητρα για δημιουργία και για παραγωγή. Αλλαγές που θα σηματοδοτήσουν την νέα Μεγάλη Ιδέα του έθνους: Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η "Δράση" εχει επίσης την ηγεσία του μοναδικού πολιτικού που με συνέπεια προειδοποιούσε για τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων, ενώ ταυτόχρονα έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα σε ότι θετικό έργο έχει γίνει στη χώρα.
Σε αυτές τις εκλογές έχουμε όλοι την υποχρέωση να πάρουμε θέση και να κάνουμε ότι μπορούμε. Είτε προλάβουμε την οριστική καταστροφή, είτε κληθούμε να κτίσουμε επί των ερειπίων, τώρα είναι η στιγμή της ευθύνης.

Δεν με απασχολεί το πιθανό αποτέλεσμα. Θα ήταν καλό να είναι θετικό, αλλά θυμάμαι τον εαυτό μου από τα παιδικά μου χρόνια να θέλγεται από την ιστορία του Λεωνίδα και των τριακοσίων του στις Θερμοπύλες. Ακόμα και οι χαμένοι αγώνες έχουν την αξία τους, όταν σε οδηγεί η αίσθηση του καθήκοντος και της αξιοπρέπειας.

Είναι η πρώτη μου φορά που είμαι υποψήφιος σε εθνικές εκλογές. Ελπίζω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων όσων θεωρούν ότι θα είμαι χρήσιμος

Βιογραφικό ›

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1953 όπου συνεχίζω να ζω μέχρι σήμερα. Η καταγωγή μου είναι από την Ικαρία με την οποία έχω στενή σχέση αγάπης. Είμαι παντρεμένος με την Άννα Αϊβαλιώτη και έχουμε δύο παιδιά.

Αποφοίτησα από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1976. Ασχολούμαι έκτοτε με εμπορικές επιχειρήσεις  και σήμερα  είμαι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ Α.Ε. , εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων και πρώτων υλών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει επίσης δραστηριότητα στα Βαλκάνια μέσω θυγατρικών εταιρειών στη Ρουμανία και Τουρκία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου 1972-1976. Μετά το 1974 ήμουν μέλος του 1ου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του κόμματος «οι Φιλελεύθεροι» το 1999, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999 και Γενικός Γραμματέας του κόμματος από το 2000 μέχρι την αναστολή του το 2001.

Είμαι ακόμη αντιπρόεδρος της «Λέσχης Επιχειρηματικότητας» και ταμίας του πολιτιστικού σωματείου «Φεστιβάλ Ικαρίας».

Ιδρυτικό μέλος της «Δράσης» και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2009.

Δημοσιεύσεις - Παρεμβάσεις

ΦωτογραφίεςΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013