Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Αλέξιος Βασιλείου

Υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης - Νομικός-φιλόλογος

"Επιθυμώ να συνταχθώ με μια φωνή λογική και ρεαλιστική. Πιστεύω πως σε ό,τι αφορά την πολιτική, αυτές είναι οι δύο λέξεις κλειδιά, η Λογική και ο Ρεαλισμός,"Η υποψηφιότητά μου δεν έχει να κάνει με κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφω στη Δράση, στον κ. Μάνο ή στον οποιοδήποτε, αλλά με το ότι επιθυμώ να συνταχθώ με μια φωνή λογική και ρεαλιστική. Πιστεύω πως σε ό,τι αφορά την πολιτική, αυτές είναι οι δύο λέξεις κλειδιά, η Λογική και ο Ρεαλισμός, και πως όλα τα άλλα είναι για να μαζεύουν ψήφους οι εν αφθονία επαγγελματίες «πολιτικοί».

Βιογραφικό ›

Ο Αλέξης Βασιλείου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στο κέντρο της πόλης με όσα όμορφα και λιγότερο όμορφα αυτό συνεπάγεται. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. εν μέσω καταλήψεων και χαμένων εξεταστικών, που φρόντιζαν να αλλοιώνουν συστηματικά μια κατά τα άλλα αξιόλογη εμπειρία. Συνέχισε την ακαδημαϊκή του ζωή μετακομίζοντας στην Αγγλία για να σπουδάσει Νομικά στο University of Kent από όπου το 2011 πήρε το πτυχίο μου με Merit, μαζί με μια μικρή, αλλά σημαντική υποτροφία, ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος τον έστειλε στο Παρίσι για ειδικευμένη ακαδημαϊκή και πρακτική εξάσκηση, όπου και τώρα βρίσκεται. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εργαζόταν ως freelancer μεταφραστής, διορθωτής και συντάκτης σε sites και επί τόπου, διαμέσου προγραμμάτων ευρέσεως εργασίας του πανεπιστημίου του, για να συμπληρώνει το εισόδημά του.

Η σχέση του με κόμματα και παρατάξεις είναι από μηδαμινή ως ελάχιστη, ενώ τρέφει ιδιαίτερη απέχθεια για τους ενδοπανεπιστημιακούς κομματικούς παρατρεχάμενους κάθε απόχρωσης. Δεν επιθυμεί ούτε μεγαλεία ούτε «οφφίκια». Θέλει μόνο να συμμετάσχει σε μια δημιουργική δύναμη, αντί να κουνάει το κεφάλι απορημένος, απογοητευμένος και εκνευρισμένος, βλέποντας την όσο ποτέ άλλοτε διογκούμενη παρέλαση των ανόητων, των παρανοϊκών και των επικίνδυνων. Θέλει να κάνει κάτι, έστω και ελάχιστο, ώστε να νιώσει πως τουλάχιστον συντάχθηκε με όποιες φωνές κτίσης, και όχι αυτοκαταστροφικής παρόλας, υπάρχουν στην Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό όπου βρίσκεται. Πιστεύει πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σαν και αυτόν, Έλληνες του εξωτερικού με ανησυχίες, διλήμματα και πίκρα, που σκέφτονται αν πρέπει να γυρίσουν πίσω ή να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, νέοι πολίτες, που συναισθάνονται τις υποχρεώσεις που φέρει αυτή η λέξη, που λυπούνται με  την παρούσα κατάντια και εύχονται επιτέλους να αναδειχθούν ως πρωτεύουσες οι δυνάμεις της δημιουργίας και όχι της κουτοπόνηρης ανικανότητας, ώστε να κάνουν κι αυτοί το επόμενο βήμα και να γυρίσουν στην Ελλάδα για να παράγουν έργο, με όποιον τρόπο δύνανται.
 Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013