Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης - Ψυχίατρος

"Συμμετέχω στη Δράση γιατί είναι μια φωνή λογικής στη σημερινή απουσία πολιτικής προοπτικής που προσφέρουν τα κόμματα εξουσίας" Συμμετέχω στη Δράση γιατί είναι μια φωνή λογικής στη σημερινή απουσία πολιτικής προοπτικής που προσφέρουν τα κόμματα εξουσίας.

Βιογραφικό ›

Ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος είναι ο Ιδρυτής της Οργάνωσης “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” στην Ελλάδα και ο πρώτος Πρόεδρός της από το 1990 μέχρι το 1996 ενώ μέχρι το 2000 ήταν Επίτιμος Πρόεδρος. Έχει λάβει μέρος σε αποστολές στο Ελ Σαλβαδόρ (9 μήνες), στο Ιράν (18 μήνες), στη Γιουγκοσλαβία, στην Αλβανία, στη Ζάμπια, στο Μαλάουι, στην Αρμενία, στη Γεωργία και αλλού. Διετέλεσε μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα το 1991-1994 και μέλος του Δ.Σ. του Ελβετικού Τμήματος το 1998-1999. Επίσης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες το 2003–2004.. Παράλληλα συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα όπως Σύλλογοι για παιδιά με αναπηρίες, πολιτιστικοί σύλλογοι, δημοτικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, κτλ. Έχει διατελέσει ειδικός επιστημονικός συνεργάτης των Υπουργείων Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ  σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικού αποκλεισμού και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε πολλά σεμινάρια με θέμα τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Επίσης έχει εργασθεί σε επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα (SOS Γιατροί ΑΕ 1994-1998, Smithkline Beecham Φαρμακευτική ΕΒΑΕ ως Ιατρικός Διευθυντής 1998-2000). Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος του European Business Ethic Network (EBEN.GR, 2005-2011).
 
Aπό το 2000 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας του, ACCURATE Health Auditing and Consulting ΑΕ η οποία ειδικεύεται στον ιατρικό έλεγχο των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν πάροχοι τοι ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (www.accurate.com.gr). Στο πελατολόγιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και κοινωνικά ταμεία, ενώ πρόσφατα επιλέχθηκε από τον ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα.
 
Επίσης από το 2007 μέχρι σήμερα είναι ο Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (www.eddyppy.gr), το οποίο πιστοποιήθηκε ως το εθνικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ελλάδα το 2010 (Hellenic Healthy Cities Network). Το Δίκτυο έχει μέλη 147 Δήμους από όλη τη χώρα και υλοποιεί προγράμματα προαγωγής υγείας και προληπτικής ιατρικής σε επίπεδο Δήμων. Επίσης προωθεί τις αρχές του Π.Ο.Υ. για την ανάπτυξη τοπικών πολιτικών υγείας, ενώ πρόσφατα έχει ενταχθεί και υλοποιεί προγράμματα ΕΣΠΑ.
 
Είναι γιατρός (απόφοιτος Ιατρικής Αθηνών), ειδικευμένος στην ψυχιατρική. Επίσης έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στη Γαλλία (Maitrise πανεπιστημίου Στρασβούργου) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Αθήνα). Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων και επιφυλλίδων καθώς και 2 βιβλίων. Είναι 50 ετών, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. 
 


Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013