Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Δημήτρης Λάιος

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης

" Αυτό που έλειπε, το βρήκα στη ΔΡΑΣΗ. Τον πολιτικό μεταρρυθμιστικό φορέα που μπορεί να εξασφαλίσει μέσα από την ισχυροποίηση των θεσμών στη χώρα μας, την ισονομία, την ισοπολιτεία και την οικονομική ανάταξη και ευημερία για όλους." Υπήρξα φιλελεύθερος από τα πρώτα πολιτικά μου βήματα στην εφηβεία. Με το πέρασμα των ετών, όσες φορές απογοητεύτηκα από τον μέχρι πρότινος κύριο πολιτικό φορέα – εκφραστή του φιλελευθερισμού στη χώρα μας, άλλες τόσες ισχυροποιήθηκε μέσα μου η πεποίθηση, ότι είναι η μόνη ιδεολογία που μπορεί να επιτρέπει σε όλους να ανθίζουν. Αυτό που έλειπε, το βρήκα στη ΔΡΑΣΗ. Τον πολιτικό μεταρρυθμιστικό φορέα που μπορεί να εξασφαλίσει μέσα από την ισχυροποίηση των θεσμών στη χώρα μας, την ισονομία, την ισοπολιτεία και την οικονομική ανάταξη και ευημερία για όλους.

Βιογραφικό ›

 Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1967. Μεγάλωσα στη Νότιο Αφρική και τη Πάτρα. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1991. Από το 1992 είμαι Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ειδικεύομαι στο Εμπορικό Δίκαιο.

 
Από το 1996 έως και το 2007 εργάστηκα ως Σύμβουλος Διοίκησης - Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία «Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.». Την διετία 2007-2009 υπηρέτησα από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) με αρμοδιότητα τα επιχειρησιακά προγράμματα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Από τον Ιανουάριο του 2013 είμαι Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδος στα υπό διαπραγμάτευση νομικά εργαλεία Insolvency (αναθεώρηση Κανονισμού 1346/2000), European Account Preservation Order και  EU Justice Scoreboard .
 
Υπήρξα επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων, της εταιρείας «Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.» (Νοέμβριος 1996 – Σεπτέμβριος 2007), της ΔΕΚΟ «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε» (Απρίλιος 2008-Οκτώβριος 2009), του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο η Αγία Τριάς Α.Ε.» (Μάρτιος 2012 – Δεκέμβριος 2013) και της «ΔΑΕΜ – Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Α.Ε.» του Δήμου Αθηναίων (Μάρτιος του 2012). 
Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δέσποινα Στειροπούλου και έχω δυο παιδιά.


Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013