Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Αικατερίνη Αναστασοπούλου

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης - Συνταξιούχος Διπλωματικός Υπάλληλος

"Συμμετέχω στη ΔΡΑΣΗ γιατί επιθυμώ να συμβάλω στη συγκρότηση και καθιέρωση ενός πολιτικού χώρου που δεν διεκδικεί την εξουσία για την εξουσία. "Συμμετέχω στη ΔΡΑΣΗ γιατί επιθυμώ να συμβάλω στη συγκρότηση και καθιέρωση ενός πολιτικού χώρου που δεν διεκδικεί την εξουσία για την εξουσία, δεν διεκδικεί ψήφο διαμαρτυρίας για τη διαμαρτυρία, δεν στηρίζεται σε «κομματικό στρατό» και δεν συναλλάσσεται με κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές συντεχνίες αλλά βασίζεται στη κοινή λογική, πιστεύει στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, προτείνει λύσεις εφαρμόσιμες και απευθύνεται στους σκεπτόμενους, υπεύθυνους και δραστήριους πολίτες.

Βιογραφικό ›

Γεννήθηκε το 1957 στο Δερβένι Κορινθίας όπου τελείωσε το (εξατάξιο) Γυμνάσιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Διεθνών Οικονομικών και Πολιτικών σχέσεων του Πανεπιστημίου Reading της Μ. Βρετανίας.

Ως φοιτήτρια εργάσθηκε σε δικηγορικά γραφεία και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Μετά το τέλος των σπουδών της, το 1983, έγινε διπλωματικός υπάλληλος στον Κλάδο Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, αρχικά στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και κατόπιν στο Υπουργείο Εξωτερικών, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2010.
Στο διάστημα αυτό υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως συνεργάτης στο Γραφείο Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα ανάπτυξης των διεθνών οικονομικών σχέσεων της Ελλάδος με άλλες χώρες, στις ελληνικές Πρεσβείες  στο Λονδίνο και στο Βερολίνο επί οκτώ χρόνια συνολικά και στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στη Δ/νση Ενεργειακών Θεμάτων. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013