Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Διονύσης Γουσέτης

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης - Αρθρογράφος

"Συμμετέχω γιατί δεν θέλω να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα."Γιατί προσπαθώ

Ο Leo Burnett είπε πως όταν προσπαθείς με τα χέρια σου να πιάσεις τ’ αστέρια, μπορεί να μην το καταφέρεις, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να βρεθείς με τις χούφτες σου στη λάσπη.

Γιατί συμμετέχω

Συμμετέχω γιατί δεν θέλω να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα. Τούτη τη δύσκολη εποχή ιδιαίτερα, η ελληνική κοινωνία χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας.

Γιατί η Δράση

Τούτη η κρίση έκανε σαφέστερη τη βασική αντίθεση που διχάζει την κοινωνίας μας. Δεν είναι ούτε η αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας, ούτε οι εθνικές αντιθέσεις. Ήταν και είναι η αντίθεση μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που μας ωθούν στην πρόοδο, στην ευημερία, στη δημοκρατία, στον εκσυγχρονισμό, τελικά στη «Δύση» και εκείνων των δυνάμεων που μας ωθούν στην καθυστέρηση, στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον αυταρχισμό, στην καθυστέρηση, τελικά στην «καθ’ ημάς Ανατολή». Η πιο γνήσια και δυναμική από τις πρώτες δυνάμεις, η πιο ευρωπαϊκή, είναι η Δράση. Το ψηφοδέλτιο Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία με το οποίο συμμετέχω στις εκλογές είναι για την ώρα μειοψηφικό, αλλά πιστεύω στο ένστικτο αυτοσυντήρησης των Ελλήνων.

Βιογραφικό ›

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΥΣΕΤΗΣ γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής το 1944. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1962), σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Παρισίων VI (Jussieu, 1968-1971). Σταδιοδρόμησε ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως στατικός σύμβουλος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με τρία πρώτα και ένα δεύτερο βραβείο. Εργάστηκε παράλληλα ως καθηγητής ΤΕΙ (1974), ως ΕΔΠ Πανεπιστημίου Πάτρας (1975-1976), ως διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΔΕΚ Α.Ε. Ρόδου-Χάλκης (1985-1987) και στις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Ε.Μ. Πολυτεχνείου (από το 1977 έως το 2007), όπου έφθασε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος. Εξελέγη πρόεδρος ΕΔΠ Πάτρας, μέλος της Συγκλήτου ΕΜΠ, μέλος της Αντιπροσωπείας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ.

Στο τελευταίο έτος του Πολυτεχνείου τον βρήκε η δικτατορία, που έμελλε να τον στρέψει στην αριστερά. Στην ευρωπαϊκή αριστερά, βέβαια, αφού μόνιμος πολιτικός προσανατολισμός του είναι η Ευρώπη. Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού. Αποχώρησε από τον Συνασπισμό το 2003. Αρθρογράφησε στην «Αυγή» από το 1997 έως το 2009. Έκτοτε, αρθρογραφεί στην «Καθημερινή». Η αρθρογραφία του χάρισε το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί. Ωστόσο, η δραστηριότητα που κατ’ εξοχήν τον σημάδεψε ιδεολογικά είναι η Διεθνής Αμνηστία, της οποίας είναι μέλος από το 1980, έχοντας χρηματίσει γενικός γραμματέας, υπεύθυνος τύπου και από το 1997 μέχρι πέρυσι διευθυντής του περιοδικού «Μαρτυρίες». Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης.

Δημοσιεύσεις - ΠαρεμβάσειςΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013