Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

29/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση για τη διάθεση βρεφικού γάλακτος

H Δράση θεωρεί προκλητικές και απαράδεκτες για την κοινωνία και τους καταναλωτές τις αντιδράσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα της διάθεσης βρεφικού γάλακτος. Είναι εξωφρενική η αξίωση μιας συντεχνίας, που είναι ούτως ή άλλως πολύ καλοπληρωμένη από τα λεφτά των φορολογουμένων, των ασθενών και των καταναλωτών,  να έχει το μονοπώλιο της διάθεσης ενός προϊόντος που δεν είναι καν φάρμακο.

Επιπροσθέτως ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Σκορδάς απέδειξε προχθές με ακλόνητα στοιχεία ότι, για το διάστημα κατά το οποίο η διάθεση βρεφικού γάλακτος γινόταν αποκλειστικά από τα φαρμακεία, η τιμή του ήταν αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με την περίοδο που μπορούσε να διατεθεί και από τα σούπερ-μάρκετ.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών στα ακριβά φαρμακευτικά σκευάσματα με την καθιέρωση συγκεκριμένου ποσού κέρδους 30 € (από ποσοστό 35% επί της τιμής της χονδρικής συν ΦΠΑ που ίσχυε) γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση της Δράσης και του πρώην προέδρου μας κ. Στέφανου Μάνου, που δεν πάψαμε από την ίδρυσή μας να επισημαίνουμε το σκανδαλώδες και κοινωνικά άδικο καθεστώς εύνοιας σε μια επαγγελματική ομάδα εις βάρος του συνόλου. Δυστυχώς και τώρα η ρύθμιση αυτή δεν είναι πλήρης, δεδομένου ότι εξαιρούνται από το Δελτίο περίπου 320 ακριβά φάρμακα, αλλά χαιρετίζουμε τη μείωση του περιθωρίου κέρδους στα περισσότερα φάρμακα ως μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ Επιστροφή



Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013