Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Παιδεία

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Κύπρος και Ελλάδα βίοι αντίθετοι και στη ναυτική εκπαίδευση*

Αναρτήθηκε 12-07-2017
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Στις μέρες μας η διεύρυνση της εκπαιδευτικής αγοράς είναι εντυπωσιακή. Πολλές φορές έχω αναφερθεί στις εξαγωγικές δυνατότητες της εκπαίδευσης και στο πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου. Αντιθέτως το ελληνικό γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό εκπαιδευτικό μοντέλο απομονώνει διεθνώς τη χώρα και υπονομεύει ευθέως την οικονομική ανάπτυξη.

Περισσότερα...

Κιμ Γιονγκ... Γαβρόγλου

Αναρτήθηκε 10-06-2017
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Η μεγαλύτερη διεύρυνση αγορών τα τελευταία τριάντα χρόνια συντελείται στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η αυτονόμηση των πανεπιστημίων (δημόσιων και ιδιωτικών) από τον κρατικό έλεγχο και οι διεθνείς συνεργασίες τους έχουν δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τις οικονομίες των χωρών που είναι υποδοχείς ξένων φοιτητών διευκολύνοντας τα πανεπιστήμιά τους να εξάγουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και ενθαρρύνοντας τις διεθνείς συνεργασίες τους.

Περισσότερα...

Εκπαίδευση χωρίς σχολείο: Το πείραμα της Udemy.com

Αναρτήθηκε 28-04-2017
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Με διαφορά λίγων μηνών το 1971 εκδόθηκαν δύο σημαντικά βιβλία -κλασικά πλέον- για την εκπαίδευση που έπεσαν σαν βότσαλα και τάραξαν αρκετά τα νερά της λιμνάζουσας για δεκαετίες συζήτησης για το μέλλον του σχολείου.

Περισσότερα...

Οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ ξαναχτυπούν

Αναρτήθηκε 09-02-2017
Του/Της Διονύση Γουσέτη

Ας θυμηθούμε μερικές, ανάμεσα σε πολλές, χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία της «Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης» (ΟΛΜΕ).
- Το 1997 είδαμε ξυλοδαρμούς και λυντσαρίσματα από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς που πήγαν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις για διορισμό. Ήταν η χρονιά που ο Γ. Αρσένης κατάργησε εν μέρει τους αυτόματους διορισμούς («επετηρίδα»).

 

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013