Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Παιδεία

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Το νέο Προ-Πο σύστημα Γαβρόγλου

Αναρτήθηκε 04-09-2018
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια ακόμη επικοινωνιακή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των ανερμάτιστων επιλογών της προχώρησε δια του υπουργού Παιδείας στην ανακοίνωση μιας ακόμα «αλλαγής» στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Περισσότερα...

Εκπαίδευση: Τι συμβαίνει στας ανατολικάς Ευρώπας

Αναρτήθηκε 13-08-2018
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Επισκεπτόμενος το μικρό δημόσιο Πανεπιστήμιο του Πιτέστι στη Ρουμανία εντυπωσιάζεσαι από το γεγονός ότι, όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου υπάρχουν διαφημίσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault. Με υπερηφάνεια οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου σε ενημερώνουν, ότι πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία

Περισσότερα...

Μπολόνια, ο καθρέφτης της Αριστεράς

Αναρτήθηκε 10-01-2018
Του/Της Διονύση Γουσέτη

Στις 23.05.2002 η αρμόδια Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα πρόταση νομοθετικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τα πανεπιστήμια και την ανώτατη εκπαίδευση. Το ψήφισμα αυτό αποτελούσε συνέχεια της «Διακήρυξης της Μπολόνια» στις 19 Ιουνίου 1999. Αντικείμενο του νομοθετικού ψηφίσματος ήταν να ενδυναμωθούν οι διαδικασίες της «Μπολόνια», με την προώθηση της συνοχής και της σύγκλισης μεταξύ των πανεπιστημίων.

Περισσότερα...

Κύπρος και Ελλάδα βίοι αντίθετοι και στη ναυτική εκπαίδευση*

Αναρτήθηκε 12-07-2017
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Στις μέρες μας η διεύρυνση της εκπαιδευτικής αγοράς είναι εντυπωσιακή. Πολλές φορές έχω αναφερθεί στις εξαγωγικές δυνατότητες της εκπαίδευσης και στο πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου. Αντιθέτως το ελληνικό γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό εκπαιδευτικό μοντέλο απομονώνει διεθνώς τη χώρα και υπονομεύει ευθέως την οικονομική ανάπτυξη.

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013