Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Οικονομία

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Το άγος των συντάξεων και των συνταξιούχων

Αναρτήθηκε 17-07-2018
Του/Της Αριστοτέλη Αιβαλιώτη

Η συζήτηση των τελευταίων μηνών είναι για το αν και πότε θα κοπούν οι συντάξεις, όπως έχει δεσμευτεί η χώρα με τις αξιολογήσεις για το επικείμενο τέλος του ελληνικού προγράμματος.
Η συζήτηση γίνεται για το αν και πότε η κυβέρνηση Τσίπρα θα προσπαθήσει να αναβάλλει την περικοπή των συντάξεων προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Περισσότερα...

Γιατί πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις

Αναρτήθηκε 16-07-2018
Του/Της Μιράντας Ξαφά

Για «αμιγώς πολιτικά κίνητρα» που δεν εκφράζουν τα αιτήματα της κοινωνίας και των επιχειρήσεων κατηγόρησε τον ΣΕΒ ο πρωθυπουργός από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατη έκθεση στην οποία, κατά τον κ. Τσίπρα, ο ΣΕΒ «επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα περιβόητα μέτρα του ’19 και του ’20,

Περισσότερα...

Το μέγεθος μετράει...

Αναρτήθηκε 10-07-2018
Του/Της Αριστοτέλη Αιβαλιώτη

Κατά την τελευταία επίσκεψη μου στο νησί συνάντησα στο πλοίο παλαιό φίλο που ασχολείται με την οινοποιϊα. Ενδιαφέρθηκα να ρωτήσω πως πάει, αφού θεωρείται ο μεγαλύτερος στο νησί, με συνεχείς προσπάθειες να βγάλει το προϊόν του πέρα από την τοπική αγορά. «Παλεύουμε, μου απάντησε, τώρα προσπαθούμε να δειγματίσουμε στην Γαλλία, αφού αν τα καταφέρουμε εκεί θα τα καταφέρουμε παντού.

Περισσότερα...

Η συμφωνία και το χρέος

Αναρτήθηκε 24-06-2018
Του/Της Μιράντας Ξαφά

Η συμφωνία για το χρέος δίνει ανάσα ζωής για την Ελληνική οικονομία μέχρι το 2033, μακρύτερο διάστημα απ' ότι είχαν αφήσει να εννοηθεί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε πρόσφατες δηλώσεις τους.

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013