Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Οικονομία

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Η κότα και το αυγό

Αναρτήθηκε 02-10-2018
Του/Της Αριστοτέλη Αιβαλιώτη

Στην πρόσφατη έρευνα του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά η διστακτικότητα των επιχειρηματιών να μεγαλώσουν σημαντικά. Στην ερώτηση «ποιο θεωρείτε σαν άριστο μέγεθος για την επιχείρηση σας» πολύ λίγοι οραματίζονται μεγέθη μεγαλύτερα από το διπλάσιο του σημερινού τους, με την πλειοψηφία να επιθυμεί μεν μεγάλωμα, αλλά πολύ μέτριο (50%).

Περισσότερα...

Εξοδος από το τρίτο μνημόνιο: Μια αποτίμηση

Αναρτήθηκε 28-08-2018
Του/Της Μιράντας Ξαφά

Με αφορμή την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, αξίζει να γίνει μία αποτίμηση των αποτελεσμάτων του. Πρώτη διαπίστωση είναι ότι το πρόγραμμα απέτυχε στον απώτερο στόχο του, που ήταν η επιστροφή στις αγορές.

Περισσότερα...

Φόροι, ας βγάλουμε το κεφάλι από την άμμο

Αναρτήθηκε 27-08-2018
Του/Της Τάσου Αβραντίνη και Παναγιώτη Λιαργκόβα

Τ​​ο μοντέλο φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα έχει πλήρως χρεοκοπήσει. Η φορολογική πολιτική δημιουργεί κίνητρα ή αντικίνητρα σε άτομα και επιχειρήσεις. Η φορολογία αποτελεί τμήμα του κόστους της οικονομίας ενός κράτους.

Περισσότερα...

Έξοδος από τα μνημόνια: Φτάσαμε στις Σειρήνες, όχι στην Ιθάκη

Αναρτήθηκε 22-08-2018
Του/Της Μιράντας Ξαφά

Φθάσαμε στο τυπικό τέλος του τρίτου –αχρείαστου– μνημονίου και στην ουσιαστική αρχή ενός τέταρτου. Η δημοσιονομική προσαρμογή θα συνεχιστεί με τα ήδη ψηφισμένα μέτρα περικοπής συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και 2020 αντίστοιχα.

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013