Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση για τα χθεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Η Δράση καταδικάζει την τραμπουκική επίθεση των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον του γενικού προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κυρίου Wolfgang Hoelscher-Obermaier. Η Δράση παγίως καταδικάζει τα φαινόμενα βίας, από όπου κι αν προέρχονται, και ιδιαίτερα στα πλαίσια εκδηλώσεων όπως η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση που αποτελεί στην πραγματικότητα τόπο συνάντησης προοδευτικών ανθρώπων από τις δυο χώρες. Αντιλαμβανόμαστε ότι στόχος των τραμπούκων είναι η παύση οποιασδήποτε μεταρρυθμιστικής φιλοευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στη χώρα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Παράλληλα, με αποτροπιασμό ακούσαμε χθες για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη να παίζονται σε δημόσιο χώρο ναζιστικά εμβατήρια. Ηθικός αυτουργός γι’αυτό το πρωτοφανές περιστατικό δεν ήταν κάποια παραφυάδα του ναζιστικού κόμματος, αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μπαλασόπουλος. Πρωτοφανές, μια και ούτε κατά την Κατοχή, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, δεν είχαν ακουστεί τέτοια εμβατήρια σε δημόσιους χώρους στη μαρτυρική πόλη. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2012, στα πλαίσια ημερίδας συνεργασίας των ΟΤΑ Γερμανίας και Ελλάδας, για να γίνει και αυτό.
Οι Μπαλασόπουλοι της τρέχουσας επικαιρότητας οφείλουν μια συγγνώμη στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στις 75.000 (εβδομήντα πέντε χιλιάδες) θύματα του Ολοκαυτώματος, που η πόλη ακόμη και σήμερα θρηνεί. Οφείλουν συγγνώμη για την προσβολή της ιστορικής μνήμης και του αισθήματος υπερηφάνειας των πολιτών.

Καλούμε τους αργόσχολους συνδικαλιστές και τους προστάτες τους να αφήσουν κατά μέρος τους τραμπουκισμούς και τους φτηνούς εντυπωσιασμούς επιπέδου επιθεώρησης και να ξεκινήσουν, επιτέλους, να εργάζονται για το καλό όλων των πολιτών και όχι μόνο των πελατών τους.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013