Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Πολιτική

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Με αφορμή τα σκουπίδια: Ως πότε θα σερνόμαστε πίσω από τους ξεφτισμένους μύθους της αριστεράς;

Αναρτήθηκε 24-06-2017
Του/Της Θόδωρου Σκυλακάκη

Το Σύνταγμα είναι σαφές, στο άρθρο 103 παρ.8 απαγορεύει ρητά μονιμοποίηση προσωπικού που προσλήφθηκε προσωρινά ή με σύμβαση έργου ή την μετατροπή των συμβάσεών του σε αορίστου χρόνου.

Περισσότερα...

Η αλήθεια για τους συμβασιούχους: Το πελατειακό κράτος που όλοι αγαπούν

Αναρτήθηκε 23-06-2017
Του/Της Τάσου Αβραντίνη

Η ίδρυση του ΑΣΕΠ από τον Αναστάσιο Πεπονή με τον ν. 2190/1994 αποτελεί κορυφαία μεταρρυθμιστική επιλογή για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα στη δημόσια διοίκηση. Αντικείμενο της ανεξάρτητης αρχής ορίστηκε η διενέργεια αδιάβλητων διαδικασιών για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Περισσότερα...

Το μέτρο της πολιτικής ατιμίας

Αναρτήθηκε 21-06-2017
Του/Της Διονύση Γουσέτη

Δ​​ύο μεγάλες πολιτικές ατιμίες του κ. Τσίπρα θυμάμαι από το παρελθόν. Η πρώτη ήταν το 2006. Τότε, συνωμοτώντας με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο, έπνιξε την υποψηφιότητα του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη για δήμαρχο Αθηναίων, παρότι αυτή είχε ήδη εξαγγελθεί στα μέλη του ΣΥΝ.

Περισσότερα...

Παραμύθι χωρίς δράκο. Η Νέα Οικονομία του Τσίπρα

Αναρτήθηκε 20-06-2017
Του/Της Αριστοτέλη Αιβαλιώτη

Το πράγμα έχει αρχίσει να γίνεται φανερό εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα με την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και «θεσμών» για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και με την εν γένει παρουσία του Τσίπρα, αποκαλύπτεται σιγά σιγά το νέο «παραμύθι» της συγκυβέρνησης.

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013