Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Πολιτική

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Μεταρρυθμίσεις και ο καθ’ ημάς λαϊκισμός

Αναρτήθηκε 07-12-2017
Του/Της Διονύση Γουσέτη

Δεν το πίστευαν. Δεν το ήθελαν. Αλλά το πάθος για την καρέκλα επικράτησε. Και γι’ αυτό το έκαναν. Ψήφισαν νόμους που υπαγόρευσαν οι εταίροι μας, τέτοιους που άλλη κυβέρνηση ούτε θα τολμούσε ούτε θα της επέτρεπε ο κόσμος να ψηφίσει.

Περισσότερα...

Η Ενότητα της Ευρώπης σε δοκιμασία

Αναρτήθηκε 01-12-2017
Του/Της Διονύση Γουσέτη

Στις 24.11 ο διευθυντής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Γιάννης Μαστρογεωργίου δημοσίευσε1 ένα άρθρο στο οποίο τόνιζε τον κίνδυνο που απειλεί τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Αυτός ο κίνδυνος είναι πράγματι υπαρκτός, αλλά δεν είναι ο μόνος.

Περισσότερα...

Ένα σπασμένο παράθυρο στη Νέα Υόρκη

Αναρτήθηκε 22-11-2017
Του/Της Γιώργου Καραβάνα

Σύμφωνα με τη «θεωρία του σπασμένου παράθυρου», αν σε ένα κτίριο σπάσει ένα παράθυρο κι αφεθεί για καιρό ανεπισκεύαστο, σύντομα θα σπάσει κι ένα ακόμα.

Περισσότερα...

Γιατί δεν χτύπησαν οι σειρήνες;

Αναρτήθηκε 21-11-2017
Του/Της Θόδωρου Σκυλακάκη

Το παρόν κείμενο δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Είναι κείμενο προβληματισμού για το αν η τραγωδία στη Μάνδρα -από πλευράς του μεγάλου αριθμού χαμένων ανθρώπινων ζωών- θα μπορούσε εν μέρει να αποφευχθεί, αν οι άνθρωποι είχαν έγκαιρα προειδοποιηθεί, ώστε να προστατευτούν από την πλημμύρα, με δεδομένο ότι οι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης με την σημερινή τεχνολογία είναι πλέον οικονομικά και τεχνικά εφικτοί.

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013