Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

11/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθηνά ή Φρανκενστάϊν;

Με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Δράση επισημαίνει τα ακόλουθα:

Μελετήσαμε με προσοχή το σχέδιο και καταλήξαμε ότι μόνο κατ´ευφημισμόν μπορεί να ονομαστεί «Αθηνά» ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για «Φρανκενστάϊν».

Το Υπουργείο Παιδείας κατά την αιτιολόγηση του Σχεδίου έθεσε σωστά κριτήρια, τα οποία βεβαίως καταστρατηγούνται από τις ίδιες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Οι συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν είναι φανερό ότι προήλθαν από «διάλογο», άλλως συναλλαγή του Υπουργείου με κάθε είδους τοπικά και κομματικά συμφέροντα που δεκάρα δε δίνουν για το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό τόσο της προχειρότητας όσο και των εντόνων παρεμβάσεων που δέχθηκε η «εύκαμπτη» σε στρατηγικές εξυπηρετήσεις ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε το σχέδιο «Αθηνά» έχει μεταβληθεί ήδη τέσσερις φορές σε διάφορα σημεία.

Εν κατακλείδι, αντί για σοβαρή εκσυγχρονιστική προσπάθεια έχουμε να κάνουμε με άσκηση κοπτοραπτικής, η οποία υπαγορεύεται από κομματικές ισορροπίες και πελατειακού τύπου συμφέροντα.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013