Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

11/02/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση για τον "πολλαπλασιαστή"

Η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα να θέσει στο Eurogroup θέμα προσαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης λόγω «λανθασμένου πολλαπλασιαστή» και εκτιμήσεων για την ύφεση είναι τουλάχιστον ατυχής.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συμφώνησαν στην χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, στην επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια, σε επί πλέον χρηματοδότηση, μείωση του επιτοκίου και αναβολή της αποπληρωμής των δανείων. Υποσχέθηκαν επί πλέον ότι θα υπάρξει και νέα ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Η ΔΡΑΣΗ πιστεύει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για νέα επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στην πιο πρόσφατη, θα έσβηνε κάθε ελπίδα να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης που τηρεί τα συμφωνημένα. Η ολιγωρία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στην προσπάθεια συρρίκνωσης του δημοσίου και απελευθέρωσης της οικονομίας από τα δεσμά του κράτους είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι η αβεβαιότητα παρατείνεται, οι απλήρωτες υποχρεώσεις συσσωρεύονται και η ύφεση βαθαίνει.
Αντί να συρρικνώσει το Δημόσιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τις οριζόντιες περικοπές και το μπαράζ των νέων φόρων  για να το συντηρήσει.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013