Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Διαφάνεια

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς: 15+43 προτάσεις

Αναρτήθηκε 06-01-2011
Του/Της Διεθνής Διαφάνεια ΕλλάςΗ οργάνωση κατά της διαφθοράς «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κατάθεσε 15+43 συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής μέσω της χρηματοδότησης των πολιτικών και των κομμάτων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Στέφανος Μάνος συμμετείχε καταθέτοντας τις ιδέες και προτάσεις του...

Περισσότερα...

Η διαφθορά και η περαίωση

Αναρτήθηκε 05-12-2010
Του/Της Κώστα Μπακούρη

Η κυβέρνηση, παρά τις επίμονες αντιρρήσεις της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας (ΔΔΕ), προχώρησε στην ψήφιση νέας ρύθμισης για την «περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων», η οποία προστέθηκε σε μια σειρά παρόμοιων νόμων που κάθε υπουργός Οικονομικών κατά καιρούς ψηφίζει από το 1978...

Περισσότερα...

Επτά παρεμβάσεις ζητούν 23 οικονομολόγοι

Αναρτήθηκε 10-01-2010

Οι οικονομολόγοι που υπογράφουμε το παρόν κείμενο έχουμε ποικίλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Διαφέρουμε μεταξύ μας ως προς τη σημασία που αποδίδουμε σε θρησκευτικές και ηθικές αξίες. Διαφέρουμε ως προς το πού βρίσκεται η σωστή σχέση ατόμου και κοινωνικού συνόλου. Διαφέρουμε ως προς το ποιο πρέπει να είναι το μέγεθος του κράτους και ποιες οι επωφελείς για το σύνολο παρεμβάσεις του. Διαφέρουμε ως προς το πώς πρέπει να χρηματοδοτείται η παραγωγή των δημοσίων αγαθών.

Περισσότερα...

Για το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Αναρτήθηκε 21-11-2009
Του/Της Στέφανου Μάνου

Επιτέλους ξαναδημιουργήθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος στο οποίο προστέθηκε η Ενέργεια και η Κλιματική Αλλαγή. Η συνηθισμένη πολιτική πρακτική στις περιπτώσεις διασπάσεων ή συγχωνεύσεων υπουργείων είναι η μετακίνηση των αποσπώμενων ή συγχωνευόμενων υπηρεσιών, όπως ακριβώς προβλέπονται από τους οργανισμούς των αρχικών υπουργείων. Οι μετακινούμενες υπηρεσίες παίρνουν μαζί τους το προσωπικό τους, τις συνήθειές τους, τις ιεραρχίες τους (θεωρητικές και πραγματικές) και μοιραίως και... τη σαβούρα τους.

Περισσότερα...


Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013