Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

07/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αυτονόητο (απόλυση επίορκων) δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Η κυβέρνηση κατέστησε το αυτονόητο (απόλυση από το δημόσιο επιόρκων υπαλλήλων) αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, πλήττοντας τόσο την αξιοπίστία της χώρας έναντι των πιστωτών της, όσο και τη δική της αξιοπιστία έναντι ολόκληρης της κοινωνίας.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής είχε μιλήσει για πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων, επισημαίνοντας την καθυστέρηση υλοποίησης του νόμου περί πειθαρχικών συμβουλίων. Το πλυντήριο αυτό εδώ και χρόνια ξέπλενε τις παρανομίες υπαλλήλων κρατικών φορέων και τους απέδιδε στην υπηρεσία τους χωρίς να τρέχει τίποτα. Δωροδοκίες, φακελάκια, «γρηγορόσημα» και ένα σωρό άλλες παραβάσεις για τις οποίες ελάχιστοι πλήρωσαν και ελάχιστοι τιμωρήθηκαν.

Για τη ΔΡΑΣΗ το ζήτημα είναι απλό. Οι επίορκοι υπάλληλοι θα έπρεπε ήδη να έχουν απολυθεί, οι δε υποθέσεις που εκδικάστηκαν από παλαιά πειθαρχικά και τακτοποίησαν καταλλήλως τους υπόλογους δημιουργώντας διοικητικά δεδικασμένα θα πρέπει να επανακριθούν από τα νέα συμβούλια που προβλέπει ο νόμος. Συβούλια που πολλούς μήνες μετά το χρόνο που προέβλεπε ο νόμος για την έναρξη της λειτουργίας τους, δεν έχουν ακόμα αρχίσει να λειτουργούν κανονικά.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013