Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Κοινή λογική

Επιλέξτε άρθρα του συγγραφέα:

Το Σύνταγμα του «λεφτά υπάρχουν»

Αναρτήθηκε 19-05-2013
Του/Της Αρίστου Δοξιάδη

"Επειδή από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έψαξα να δω τι γράφει για την οικονομία ή, μάλλον, για τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Με την επιφύλαξη ότι δεν είμαι συνταγματολόγος, να το βασικό μου συμπέρασμα: η ιδιωτική επιχείρηση είναι ένα αναγκαίο κακό, που δεν απαγορεύεται, αλλά δεν έχει καμιά ρητή συνταγματική προστασία..."

Περισσότερα...

Τα ζωικά πνεύματα

Αναρτήθηκε 18-05-2013
Του/Της Αρίστου Δοξιάδη

"... Το κακό σημερινό κράτος καθυστερεί την ανάπτυξη, ακυρώνει μερικές καλές επιλογές και παρατείνει τη φτώχεια. Δεν σκοτώνει όμως την προοπτική. Αυτά που θα σκότωναν την προοπτική θα ήταν η γενικευμένη ανομία, η ένταση της βίας, ένα αυταρχικό καθεστώς που κυνηγάει τις επιχειρήσεις ή ένα κράτος που διοικείται από μαφίες. "

Περισσότερα...

Το τέλος εποχής αυτού του συνδικαλισμού

Αναρτήθηκε 09-05-2013
Του/Της Λεωνίδα Καστανά

"...Τους βλέπετε, είναι Πασόκοι, είναι Δεξιοί είναι Αριστεριστές είναι ένα κλειστό επάγγελμα που δεν ανοίγει, απλά εξαφανίζεται. Είναι τα απομεινάρια της θεωρίας ότι οι δημόσιες υπηρεσίες ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους σε αυτές και δη στα κόμματα και στους συνδικαλιστές τους. Οι δάσκαλοι πάνω από τους μαθητές. Οι γιατροί πάνω από τους αρρώστους. Οι οδηγοί πάνω από τους επιβάτες. Οι πολιτικοί πάνω από τους πολίτες."

Περισσότερα...

AthensVoice: Edito 435

Αναρτήθηκε 09-05-2013
Του/Της Φώτη Γεωργελέ

Η Ελλάδα θα πάρει μπρος μόνο με μικρές και μεγάλες νίκες, νίκες εσωτερικές, εναντίον του παρασιτισμού. Μόνο με αλλαγές, με μεταρρυθμίσεις, μόνο αν γκρεμίσει ό,τι την κρατάει καθηλωμένη...

Περισσότερα...
Περισσότερα

Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013