Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

29/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΡΑΣΗ για τον διορισμό του διευθυντή στον ΟΑΕΔ: να δοθεί τέλος στην επιβράβευση της κακοδιοίκησης

H κυβερνητική επιλογή του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τιμωρία αλλά επιβράβευση της κακοδιοίκησης. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν επί 5 χρόνια (2004-9/2/2009), «Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητικό και Ασφαλιστικό Τομέα, με κύρια ενασχόληση τις Συντάξεις και τις Παροχές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ έφτασε σε στρατοσφαιρικά ύψη, ενώ είχε κορυφωθεί και το θέμα των συντάξεων μαϊμού. Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ άγγιξετα 2,4 δισ. ευρώ το 2009, έφτασε δηλαδή το σύνολο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης του έτους  2004!

Ο νέος «γαλάζιος» διορισμός, με ευθύνη του κ. Σαμαρά, μετά από ενδοκυβερνητική διαμάχη για το ποιος θα ελέγξει τα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν μέσω ΟΑΕΔ, αποδεικνύει πως οι κομματικές,αναξιοκρατικές παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση όχι μόνο δεν περιορίζονται,αλλά αποκτούν, όσο προχωρεί η τρικομματική κυβέρνηση, προκλητικό χαρακτήρα.

Η ΔΡΑΣΗ ζητά την κάλυψη της θέσης του Διοικητή του ΟΑΕΔ με αξιοκρατική διαδικασία. Ζητά επίσης να σταματήσει η κομματική μοιρασιά του κράτους με το περίφημο 4-2-1, που αποτελεί πρόκληση και ντροπή για τα εκατομμύρια Ελλήνων που υποφέρουν με ευθύνη των κομμάτων τα οποία κυβερνούν και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή οικονομική καταστροφή.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013