Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

05/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρο για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Θετικό βήμα η εγκύκλιος του Αντεισαγγελέα του ΑΠ για την προστασία του περιβάλλοντος


Η Δράση επικροτεί την εγκύκλιο του Αντεισαγγελέα του ΑΠ  κ. Δ. Δασούλα, σύμφωνα με την οποία, στις περιπτώσεις τέλεσης αυτόφωρων περιβαλλοντικών αδικημάτων, οι παραβάτες θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ οι σχετικές υποθέσεις θα πρέπει να εκδικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Η εγκύκλιος αναδεικνύει την αυτονόητη σημασία της  προστασίας του περιβάλλοντος από βλαπτικές ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης Λενιώ Μυριβήλη και Φίλιππος Δραγούμης, “δεν αρκεί όμως μια εγκύκλιος ούτε και η αυστηροποίηση των ποινών για να βελτιώσουν τη στρεβλή κατάσταση που επικρατεί. Απαιτείται ξεκαθάρισμα του νομικού πλαισίου, καθώς και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Μόνο έτσι θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα όποιος θέλει να ξεκινήσει ή να συνεχίσει μια δραστηριότητα για το πού και με ποιούς όρους μπορεί. “

Και στον τομέα του περιβάλλοντος, η Δράση ζητά να δοθεί έμφαση στην πρόληψη των προβλημάτων και την αποτελεσματική και αδιάβλητη λειτουργία των μηχανισμών.  Αυτός είναι ο τρόπος για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, χωρίς να κατασπαταλάμε τους διαθέσιμους πόρους.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013