Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

09/06/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικαστική απόφαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για το διαρκές έγκλημα του Ασωπού

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας για τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού και την έλλειψη μέριμνας για την υγεία του πληθυσμού, γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία του ποταμού και των κατοίκων της περιοχής.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, αδυνατεί να σταματήσει τον διασυρμό της χώρας, εφαρμόζοντας την περιβαλλοντική νομοθεσία, ασκώντας αποτελεσματικά τους σχετικούς ελέγχους και επιβάλλοντας την καταβολή προστίμων και αποζημιώσεων σε θιγόμενους πολίτες.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης Λενιώ Μυριβήλη και Φίλιππος Δραγούμης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
"Ελπίζουμε πως με την απόφαση αυτή η ιστορία θα κλείσει. Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η μόλυνση του Ασωπού, για την οποία τόσα πολλά έχουν ειπωθεί και ελάχιστα έχουν γίνει, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό και έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από την πρόσκαιρη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Θέλουμε να δούμε επιτέλους λύσεις: το νερό του Ασωπού θα πρέπει να ξαναγίνει πόσιμο. Οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται ενός αγαθού που είναι βασικό για τη διατήρηση της ζωής τους. Επί της ουσίας, στερούνται ενός βασικού ανθρώπινου δικαιώματος".

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013