Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

11/07/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα σου παίρνουν το σπίτι, θα πληρώνεις και φόρο

Ο φόρος υπεραξίας σε πλειστηριασμούς ακινήτων ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου

Η πρόβλεψη στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για επιβολή φόρου υπεραξίας και στους πλειστηριασμούς ακινήτων, θα οδηγήσει στον ακόλουθο παραλογισμό:
Όχι μόνο θα χάνεις το σπίτι σου, αλλά θα πηγαίνεις και φυλακή, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θα έχεις να πληρώσεις τον, συνήθως φαντασιακό, «φόρο υπεραξίας». Και αυτό γιατί, ως γνωστόν, τα χρέη προς το Δημόσιο, κακώς, έχουν άλλη, αυστηρότερη, νομική μεταχείριση.

Η Δράση είναι υπέρ της επιβολής φόρου υπεραξίας, αρκεί να μειωθούν δραστικά οι φόροι μεταβίβασης ακινήτων. Όμως είναι αντίθετη στην επιβολή του μέτρου, στις περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων, καθώς κάτι τέτοιο ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου. Θα οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις που θα δυσφημήσουν καθοριστικά την ιδέα του φόρου υπεραξίας.

Αναρωτιέται κανείς λοιπόν, πόση παράνοια ακόμα θα πρέπει να υποστούμε από τους σχεδιαστές της φορολογικής πολιτικής για να αντιληφθούμε ότι η εμμονή στον στόχο για περισσότερους φόρους, στην σημερινή συγκυρία, σκοτώνει στην πραγματικότητα την χώρα;
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013