Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

17/07/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άρση της μονιμότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους

Η εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με εκείνες όλων των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι δίκαιη. Η Δράση δεν υπερασπίζεται την προνομιακή μεταχείριση κανενός επιμέρους κλάδου. Υπερασπίζεται την ελεύθερη ―με διμερή, ισότιμο διάλογο ανά επιχείρηση― κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων κάθε εργαζομένου και κάθε κλάδου.

Η παιδεία είναι έργο κοινού κόπου ενός εκπαιδευτικού με μία ομάδα παιδιών. Συμβαίνει μέσα σε μία σχολική αίθουσα• κάθε σχολική αίθουσα. Τα σχολεία ―όλα τα σχολεία!― είναι γυμνές υποδομές. Οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να δείξουν στην κοινωνία ότι επίκεντρο της βασικής εκπαίδευσης είναι η/ο κάθε εκπαιδευτικός προσωπικά, και ότι, για να δουλεύει σωστά, οι υποδομές οφείλουν να την/τον υπηρετούν.

Ο Τομεάρχης παιδείας της Δράσης Σπύρος Κασιμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι ευκαιρία για να αναβαθμιστούν, εκείνοι οι ίδιοι, από υπάλληλοι επιχειρήσεων μεταπώλησης εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε υπεύθυνους προμηθευτές των επιχειρήσεων αυτών. Ως προμηθευτές θα μπορέσουν (ατομικά και συλλογικά) να διαπραγματευτούν με αυξημένο κύρος τους όρους και τις συνθήκες εργασίας τους."

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013