Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

23/07/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να υποστηριχθεί η αγροτική επιχειρηματικότητα

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Δράσης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη

Την Τετάρτη 24/7/2013, αντιπροσωπεία της Δράσης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Θ. Σκυλακάκη, τον Τομεάρχη αγροτικής οικονομίας Ν. Χρυσίνα και τον γεωπόνο Α. Παπαχρήστου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη.

Ο Πρόεδρος της Δράσης έθεσε το θέμα της υποστήριξης των διαφορετικών μορφών αγροτικής επιχειρηματικότητας: υγιείς συνεταιρισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών και μεμονωμένοι παραγωγοί.

Προτάθηκε η θεσμική κατοχύρωση της συμμετοχής ιδιωτών στη χρηματοδότηση των ομάδων παραγωγών, αυτή την εποχή που η χρηματοδότηση από τις τράπεζες είναι πολύ περιορισμένη. Προτάθηκε επίσης η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, με τρόπο που θα διευκολύνει συνολικά τη σύσταση και λειτουργία «αγροτικής εταιρείας», με πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση να μην χάνουν την αγροτική τους ιδιότητα οι παραγωγοί που μετέχουν σε εταιρείες (ιδίως σε ΕΠΕ) με αγροτικό, παραγωγικό σκοπό.

Επίσης,  ετέθησαν και άλλα, ειδικότερα θέματα, όπως η διατήρηση και βελτίωση των Ελληνικών φυλών παραγωγικών ζώων, κάποια πρόστιμα που επιβάλλονται για γραφειοκρατικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους (π.χ σε καλλιεργητές μυδιών) και παραδείγματα γραφειοκρατίας που παρεμποδίζουν τις εισαγωγές βελτιωμένων σπόρων.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013