Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

07/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ας σταματήσουν να εκθέτουν τη χώρα μας

Χθες, 7 Αυγούστου, η «Οργάνωση για τα Μίντια της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης» (SEEMO), θυγατρική του «Ινστιτούτου Διεθνούς Τύπου (ΙΡΙ) κατήγγειλε την άρνηση των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν την είσοδο αριθμού δημοσιογράφων στη χώρα μας. Το πιο πρόσφατο κρούσμα καταγγέλλεται ότι συνέβη στις 2 Ιουνίου, με θύμα την  Ιβάνα Κοστόφσκα, υπεύθυνη εξωτερικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ντνεβνικ» της ΠΓΔΜ.

Η SEEMO καταδικάζει την πρακτική των ελληνικών αρχών, που αντιτίθεται στις αρχές της Ε.Ε. για ελευθερία της μετακίνησης και της έκφρασης του  τύπου, βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Καλεί την Ελλάδα να σταματήσει αυτές τις πρακτικές. Επίσης, καλεί την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης να διερευνήσουν την πολιτική της χώρας μας να αρνείται την είσοδο σε δημοσιογράφους που έχουν διαβατήρια της ΠΓΔΜ.

Ο Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δράσης Διονύσης Γουσέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινοί ζηλωτές της εθνικοφροσύνης, που νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα, ας καταλάβουν επιτέλους ότι τα ζημιώνουν, εκθέτοντας τη χώρα μας και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία που τα δημοσιονομικά μας προβλήματα μας έχουν καταστήσει ευάλωτους».

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013