Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

10/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιγότερα ΜΑΤ, περισσότερο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης

Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η απουσία κυβερνητικής ανακοίνωσης για την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Η επέμβαση έγινε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις 10 Αυγούστου, ώρα 22.00΄ και 15 ώρες αργότερα η κυβέρνηση αρκέστηκε σε ανακοίνωση της αστυνομίας, τεχνικού χαρακτήρα.

Ούτε οι αιτίες της εξέγερσης των κρατουμένων έγιναν σαφείς, ούτε η αναγκαιότητα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Φαίνεται όμως ότι συνδέονταν με τις συνθήκες κράτησης. Συνθήκες που έχουν επανειλημμένα καταδικαστεί από διεθνή όργανα και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χτεσινή εξέγερση συνέβη μόλις 15 μέρες μετά το θάνατο του μετανάστη Mohammad Hasan από αδιαφορία των αρμοδίων φυλάκων και γιατρών.

Είναι η δεύτερη φορά που η Δράση απευθύνεται στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου για τα κολαστήρια στα οποία η απελπισία κρατουμένων τους κάνει να ζητούν να εκτελεστούν. Οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται ο πρωθυπουργός και το success story της χώρας δεν περνούν από τις φυλακές μας;
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013