Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ρατσιστικά εγκλήματα συνεχίζονται ατιμώρητα

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Ελλάδα για απουσία νομοθεσίας που προστατεύει τους χωρίς χαρτιά μετανάστες από ρατσιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα προχθές στο Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας, περίπου είκοσι άτομα, που συμμετείχαν σε οργανωμένη «περιπολία» τραμπουκισμού, κακοποίησαν και μαχαίρωσαν δυο πακιστανούς μετανάστες που απλώς επέστρεφαν σπίτι τους. Οι τραυματίες απέφυγαν να προσφύγουν στην αστυνομία και στο νοσοκομείο, από φόβο μήπως απελαθούν.  Έτσι, οι δράστες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι αρμόδιες αρχές παρά τις κατά καιρούς κενές περιεχομένου διακηρύξεις της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών, να παραμένουν αμέτοχες και αδρανείς έναντι της συνεχιζόμενης ρατσιστικής βίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που η δημοτικότητά του εξαπλώνεται, μαζί με την εξάπλωση των ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων.

Ο Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διονύσης Γουσέτης δήλωσε:


Αντί η κυβέρνηση να καταδικάσει άλλη μια φορά «την πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια, που είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων», ας αναρωτηθεί τι προτιμάει: τη συνέχιση αυτής της ομηρίας των μεταναστών χωρίς χαρτιά, που στην πραγματικότητα ενθαρρύνει τις ατιμώρητες επιθέσεις εναντίον τους, ή την άμεση θέσπιση νομοθεσίας που -παράλληλα με τη σοβαρή και αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης- θα προστατεύει όσους γίνονται θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τον φόβο της απέλασης; Αν εννοεί τα όσα αντιρατσιστικά κατά καιρούς εκστόμισε, θα προτιμήσει αυτονόητα το δεύτερο.
 
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013