Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

20/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και το τρίτο πακέτο θα αποτύχει αν συνεχιστεί η πολιτική της υπερφορολόγησης και του υπερτροφικού κράτους

Σε σχέση με τις δηλώσεις Σόιμπλε για την ανάγκη ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα η Δράση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Και το τρίτο πακέτο θα αποτύχει αν συνεχιστεί η πολιτική της υπερφορολόγησης και του υπερτροφικού κράτους

Το τρίτο πακέτο, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Σοϊμπλε, χρειάζεται γιατί απέτυχε το δεύτερο[1] και το δεύτερο χρειάστηκε γιατί απέτυχε το πρώτο. Και θα αποτύχει και το τρίτο  αν συνεχιστεί η πολιτική της υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα και ενός υπερτροφικού κράτους, στο οποίο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ο κομματισμός, η διαπλοκή και η διαφθορά. Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να βοηθήσουν θα πρέπει τα χρήματα τους να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αύξηση της χρηματοδότησης του στραγγαλισμένου ιδιωτικού τομέα, ιδίως των μικρών και μεσαίων εξωστρεφών επιχειρήσεων που είναι ο βασικός μοχλός για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Κι αν θέλουμε εμείς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η ακολουθούμενη πολιτική προς την κατεύθυνση που προτείνει η Δράση. Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος, λιγότερος κομματισμός.


________________________________________
[1] Το αρχικό δεύτερο μνημόνιο προέβλεπε τον Φεβρουάριο του 2012 που ψηφίστηκε ανάκαμψη της οικονομίας στη διάρκεια του 2013 και συνολική ύφεση το 2012-2013 4-5%. Τελικά η ύφεση στη διετία θα ξεπεράσει το 10% και είναι ακόμα ζητούμενο πότε θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013