Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

26/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παλιά μου τέχνη, κόσκινο...

Τα Stages επιστρέφουν

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, σαν μεγάλη επιτυχία, πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων στους Δήμους της χώρας, με σύμβαση 5 μηνών μέσω του ΟΑΕΔ η οποία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Παλιά μου τέχνη, κόσκινο. Αντί να βοηθηθεί με τα χρήματα αυτά ο πολύπαθος ιδιωτικός τομέας της οικονομίας έτσι ώστε εκεί να απασχοληθούν, με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, οι άνεργοι, όπου εκτός από το προφανές πλεονέκτημα ότι θα βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, θα έχουν και την πιθανότητα να συνεχίσουν την απασχόληση τους, επιλέγεται η παλιά μέθοδος της απασχόλησης στο ευρύτερο κράτος, στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με βάση την εμπειρία παρομοίων μεθοδεύσεων του παρελθόντος, το πιθανότερο είναι ότι η απασχόληση αυτή δεν θα έχει πραγματικό αντίκρυσμα. Πρόκειται για κρατικά «χαρτζηλίκια».

Η Δράση δηλώνει αντίθετη σε τέτοια προγράμματα. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να πάψει να είναι Οργανισμός Ανέργου Εργατικού Δυναμικού και να καταστεί, μέσω της διοχέτευσης των όποιων διαθέσιμων κονδυλίων του στην ιδιωτική οικονομία, πραγματικός Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Όλες οι ενέργειες της κοινωνίας μας πρέπει, από εδώ και μπρός, να στοχεύουν στην ενδυνάμωση των ανέργων μέσα από την σχέση τους με τις επιχειρήσεις.

Σταματήστε τα κρατικά «χαρτζηλίκια».
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013