Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

31/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμα δεν είδαμε το πρωτογενές πλεόνασμα κι υπόσχονται (προεκλογικές;) προσλήψεις και παροχές

Σε σχέση με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στην Ελευθεροτυπία ο Πρόεδρος της Δράσης, ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακόμα δεν είδαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και ο κ. Σαμαράς υπόσχεται, στη συνέντευξή του σήμερα στην Ελευθεροτυπία, (προεκλογικές;) προσλήψεις και παροχές. Μετά τις 50 χιλ. προσλήψεις με stage στους δήμους δηλώνει τώρα ότι θα προσλάβει ένα μόνιμο δημόσιο υπάλληλο για κάθε έναν που απολύεται και ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα  πάει σε «χαμηλοσυνταξιούχους». Δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες ότι οι 1,3 εκ. άνεργοι -πολλοί από τους οποίους δεν έχουν κανένα εισόδημα- προηγούνται; Δεν καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξη προηγείται των «παροχών»; Συνεπώς αν υπάρξει επιπρόσθετο πρωτογενές πλεόνασμα[1], αυτό θα έπρεπε να κατευθυνθεί στη μείωση των φόρων με προτεραιότητα στον εξωστρεφή τομέα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Δεν καταλαβαίνουν επίσης ότι το κράτος δεν έχει ανάγκη από νέες προσλήψεις; Έχει ανάγκη να απομακρύνει μετά από αυστηρή αξιολόγηση τους χειρότερους και να αμείψει καλύτερα όσους δουλεύουν αποτελεσματικά. Δεν καταλαβαίνουν ότι για την αξιοκρατία χρειάζεται αξιοπιστία και αυτή δεν τη διαθέτει ο έχων την ευθύνη των προσλήψεων στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τέλος το πρωτογενές πλεόνασμα για την ώρα «επιτυγχάνεται» με περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με καθυστερήσεις στις πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα και με απόκρυψη του πρόσθετου ελλείμματος που δημιουργούν στα ασφαλιστικά ταμεία οι απαράδεκτες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ακόμα δεν το είδαμε, ακόμα παρακαλάμε για τις δόσεις και το «τρίτο πακέτο» που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και σπεύδουμε να το μοιράσουμε…
________________________________________
[1] Γιατί αυτό που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο ο κ. Σαμαράς έχει ενυπογράφως δεσμευτεί στην τρόικα, όταν υπέγραφε το μνημόνιο, ότι θα πηγαίνει για πληρωμή τόκων.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013