Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15/09/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το success story συνεχίζεται

Άλλη μια μεγάλη ελληνική επιχείρηση μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό

Άλλη μία μεγάλη ελληνική επιχείρηση, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της για μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο.

Οι λόγοι, οι ίδιοι όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις (3 Ε , ΦΑΓΕ): υπερφορολόγηση και αδυναμία ανταγωνιστικής χρηματοδότησης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη ρευστότητα του οποίου εξακολουθούν να στραγγίζουν, εκτός των άλλων, και οι συνεχείς ανάγκες του υπερτροφικού κράτους, μέσω των συνεχώς αυξανόμενων εκδόσεων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

Είναι οικονομικά ανέφικτο να επιβιώσουν ελληνικές επιχειρήσεις με επιτόκια δανεισμού διπλάσια από τις ανταγωνιστικές τους ευρωπαϊκές εταιρείες. Η έξοδος τους από την Ελλάδα, προκειμένου να επιβιώσουν, δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που θα μας βυθίσει βαθύτερα στα σημερινά αδιέξοδα.

Το βασικό αίτιο της κρίσης, η υπερδιόγκωση του δημοσίου και των υποχρεώσεων του, δεν αντιμετωπίζεται ριζικά από την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται σε μία στρατηγική που προβλέπει κυρίως αύξηση φόρων και όχι μείωση δαπανών. Η πολιτική αυτή στραγγαλίζει όλο και περισσότερο τις επιχειρήσεις, είτε οδηγώντας τις στην φυγή, όσες μπορούν, είτε στο κλείσιμο.

Μειώστε τους φόρους και το Κράτος, επειγόντως, πριν είναι πια πολύ αργά.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013