Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

30/09/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαρροή της δικογραφίας;

Γιατί δεν αντιδρά η δικαιοσύνη;

Συνεχίζεται η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας των κατηγορουμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία γίνεται κατά παράβαση του Συντάγματος και του νόμου που επιβάλλει την αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης. Με τις διαρροές αυτές παρεμποδίζεται η αποτελεσματικότητα της ανάκρισης και παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές της ποινικής δίκης σε ένα κράτος δικαίου. Αρχές που προασπίζουν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, οποιοιδήποτε κι αν είναι αυτοί.

Η δημοκρατία στηρίζεται στο κράτος δικαίου, ποτέ στην παραβίασή του, και πρέπει να αναδείξει τη λειτουργία του ειδικά σε μια τέτοια σοβαρότατη ποινική υπόθεση με σημαντικές πολιτικές διαστάσεις. Όσο όμως μια μυστική διαδικασία μετατρέπεται σε τηλεοπτικό θέαμα και γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης και ψηφοθηρίας, αυξάνεται ο κίνδυνος να καταλήξει σε αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να παρέμβει και να ελέγξει τις ποινικά αξιόλογες αυτές διαρροές.

Η Δράση, προτού προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου, θα αναμείνει σε εύλογο χρόνο την αντίδραση των αρμοδίων οργάνων της δικαιοσύνης και τη διερεύνηση του σοβαρότατου αυτού θέματος.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013