Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

09/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστράτευση "νεκρών" φορολογικά επιχειρήσεων ζητά η Κυβέρνηση για να πληρωθούν πάλι οι κομματικοί στρατοί

Ειδοποιητήρια για καταβολή τέλους επιτηδεύματος σε εταιρείες που δεν υπάρχουν, σε επιτηδευματίες που αποδήμησαν εδώ και χρόνια, πολιτιστικούς συλλόγους και μη κερδοσκοπικά σωματεία στέλνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η φορολογική μανία που επικρατεί στην κυβέρνηση οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες σε απόγνωση. Υπολογίζονται σε 400.000 τα «νεκρά» ΑΦΜ, στα οποία παρόλα αυτά στέλνονται τέλη επιτηδεύματος, χρεώνοντας βεβαίως τον προϋπολογισμό με το ανάλογο κόστος σε ανθρωποώρες και έξοδα αποστολής. Υπόλογοι των κυρώσεων για μη πληρωμή είναι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, κληρονόμοι των κλειστών πια εταιρειών, αλλά και μέλη μη κερδοσκοπικών πολιτιστικών σωματείων. Όλοι αυτοί καλούνται για άλλη μία φορά να επισκεφθούν τις ΔΟΥ και να σπαταλήσουν χιλιάδες παραγωγικές εργατοώρες για να αποδείξουν τα αυτονόητα. Ότι δεν μπορεί να φορολογείς την μη δραστηριότητα, με τέλος δραστηριότητας (επιτηδεύματος).

Πότε θα κατανοήσει η κυβέρνηση ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική της φοροεπιδρομής, για τη συντήρηση κομματικών στρατών (για να πληρωθούν π.χ. πάνω από 500 εκ ευρώ σε εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων από την αρχή του χρόνου, που ποτέ δεν πλήρωσαν αντίστοιχες εισφορές); Ότι η μόνη διέξοδος από το τέλμα όπου βρισκόμαστε είναι η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών;

Εκτός και αν προσδοκούμε ανάσταση των φορολογικά νεκρών...

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013