Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για όσα χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο ΙΚΑ θα γίνει κάτι;

Ή θα προστεθούν στα 270 εκ. «δανεικά κι αγύριστα(;)» των δύο κομμάτων;

Αποκαλύφθηκε (μετά από μήνες καθυστέρησης, αφού η απάντηση σε σχετική ερώτηση δόθηκε τον Ιούλιο και δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Βουλής μόλις την περασμένη Παρασκευή) ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ που υπερέβαιναν τις 360.000 ευρώ, για την μισθολογική περίοδο απασχόλησης από 1η Φεβρουαρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2013.

Επειδή η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι για όλους ισχύουν οι νόμοι, πώς εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση η σχετική νομοθεσία; Είναι ίδια η στάση των αρχών για τα κόμματα και ίδια όταν για παράδειγμα οι παραβάσεις αφορούν ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ή άλλες κατηγορίες φορολογούμενων πολιτών; Θα υπάρξει διαφάνεια για το τι συνέβη έκτοτε ή θα καλυφθεί και αυτό το θέμα από τον νόμο της σιωπής, που κυριαρχεί σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των δανείων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης;

Υπενθυμίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν περισσότερα από 270 εκ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός συνεχίστηκε κατά τουλάχιστον 15 επιπλέον εκ. και το 2012. Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να δώσει στοιχεία για το θέμα στη Βουλή, ενώ είναι άγνωστη η εξέλιξη της σχετικής έρευνας που είχε διατάξει η δικαιοσύνη.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013