Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φοροδιαφυγή: Επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν τα πενιχρά αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι πενιχρά, γι'αυτό ίσως ξαφνικά διέρρευσε για μία ακόμη φορά στα ΜΜΕ λίστα του ΣΔΟΕ με γνωστό τραγουδιστή κλπ.

Ο ίδιος ο  Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, πριν από λίγες μέρες παραδέχθηκε, για παράδειγμα,  ότι  σε σχέση με τις υποθέσεις των 24 χιλιάδων φορολογούμενων που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν προέκυπτε πως δικαιολογούνταν, έχουν ολοκληρωθεί 2 μόνο φορολογικοί έλεγχοι[1].

Ενώ αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας που είναι οι εύκολοι στόχοι της κυβέρνησης, αποδεικνύεται ότι υπάρχει πραγματική αδυναμία ή έλλειψη βούλησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ουσιαστική μεταρρύθμιση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
 


[1]Αναφερόμενος ο κ. Στουρνάρας στις μεγάλες υποθέσεις πιθανής φοροδιαφυγής σε σχέση με τις αποστολές εμβασμάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011, είπε ότι από τις αρχικές 24 χιλιάδες περίπου επιστολές για «υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων για εισοδήματα αυτοτελώς φορολογούμενα ή απαλλασσόμενα, που δεν ήταν υποχρεωτικά δηλούμενα στις χρήσεις που εξετάζονται, προς δικαιολόγηση των εμβασμάτων»... «αρχικά επελέγησαν 436 υποθέσεις, οι οποίες εστάλησαν στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Οι έλεγχοι αυτοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχουν ολοκληρωθεί 2 έλεγχοι και έχει βεβαιωθεί ποσό περίπου 5 εκ. το οποίο εισπράχθηκε». Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή 7 Οκτωβρίου 2013.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013