Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

16/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρειαζόμαστε ασφαλώς και νέα και διαφορετικά μέτρα: Μείωση των φόρων και μείωση του κράτους

Το θέατρο του παραλόγου, όπου η τρόικα ζητάει να πάρουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά ανθίσταται σθεναρά γιατί «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα», συνεχίζεται σε τακτικές, ανά τρίμηνο, παραστάσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Σημειώνει όπως φαίνεται επιτυχία...

Πράγματι, ο λαός δεν αντέχει άλλους φόρους. Δεν αντέχει ούτε αυτούς που έχουν επιβληθεί. Πρέπει επειγόντως, πριν από κάθε τι άλλο, να μειωθούν οι φόροι.

Για τον λόγο αυτόν, αλλά και για να κινητοποιήσουμε ξανά διαδικασίες ανάπτυξης, χρειαζόμαστε και άλλα μέτρα. Χρειάζεται επειγόντως να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και το μέγεθος του κράτους. Χρειαζόμαστε μέτρα πολύ περισσότερα και πολύ διαφορετικά, για παράδειγμα κατάργηση άχρηστων οργανισμών και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στους προνομιούχους και φιλικά προσκείμενους.

Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα στυλώνουν τα πόδια ακριβώς σε αυτά, τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για το μέλλον της κοινωνίας μας. Γιατί θίγουν τα προνόμια και τα συμφέροντα των πελατών τους, εκείνων που ωφελούνται από την συντήρηση του σπάταλου, υπερμεγέθους και αναποτελεσματικού κράτους.

Έχουν ταυτίσει για τον σκοπό αυτό τα «μέτρα» με φόρους, αφού δεν μπορούν να διανοηθούν άλλα. Και εκβιάζουν τρόικα και κοινωνία με εκλογές, για να τους αφήσουμε στην ησυχία τους.

Πάντως, οι περισσότερες θεατρικές παραστάσεις διαρκούν μία σαιζόν. Αυτή, με το έργο «όχι άλλα μέτρα», έχει κρατήσει τρεις. Καιρός να «κατέβει»...

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013