Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

17/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πόση είναι η μαύρη τρύπα που αποκρύπτεται στο ασφαλιστικό σύστημα;

Αληθεύουν οι πληροφορίες για 2,8 δις ευρώ;

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης και Ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Θόδωρου Σκυλακάκη:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχθηκε στην ετήσια έκθεση της κοινοτικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας  για τις πρόσφατες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση στις χώρες - μέλη της Ε.Ε (15/10/2013) ότι η μαζική έξοδος στη σύνταξη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων "δεν αντανακλάται ακόμα στα διαθέσιμα στοιχεία".

Ταυτόχρονα, δημοσιεύθηκαν στο τύπο[1] πληροφορίες από το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες, τα άνω των 350.000 συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που είναι σήμερα σε εκκρεμότητα και συνεπάγονται δαπάνες 2,8 δις (που θα έπρεπε ήδη να καταβάλλονται στους δικαιούχους), δεν περιλαμβάνονται στον μέχρι σήμερα υπολογισμό των ελλειμμάτων των ταμείων ύψους 2 δις. Ευρώ.

Η πληροφορία αυτή, την οποία ζήτησα προ μηνών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την οποία απέφυγε να δώσει στην σχετική απάντηση, υποδεικνύει μια θηριώδη μαύρη τρύπα. Μια μαύρη τρύπα, που αν οι σχετικές πληροφορίες είναι ακριβείς, αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό, την ώρα που συνεχίζεται η χορήγηση πρόωρων συντάξεων στα 50 και τα 52 και των εφάπαξ για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί ανάλογες εισφορές. Μια μαύρη τρύπα που απειλεί τόσο την ελληνική οικονομία όσο και τις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων."


[1] http://www.capital.gr/News.asp?id=1891749

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013