Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

24/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Stage στους Δήμους και το 2014;

Τα κρατικά χαρτζιλίκια δεν είναι η απάντηση στην ανεργία

Στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έρχεται πέντε μήνες (!) μετά την έναρξη της νέας συγκυβέρνησης, υπάρχουν πολλά ευχολόγια και ελάχιστες δεσμεύσεις. Ένα από τα λίγα θέματα στα οποία δεσμεύονται τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι αυτό των προσλήψεων άλλων 75.000 συμβασιούχων τύπου Stage, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, σημαντικό μέρος εξ αυτών να διορισθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να προστεθούν στους 50.000 που θα διορισθούν εντός του 2013 και θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλια του ΕΣΠΑ, από τις «δημόσιες επενδύσεις».

Η δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας θα έπρεπε να είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όμως, η αμετανόητη κυβέρνηση, αντί να διαθέσει το 2013 πόρους για την τόνωση της απασχόλησης στον χειμαζόμενο παραγωγικό τομέα της ιδιωτικής οικονομίας, όπου θα υπήρχαν πραγματικές ελπίδες διατήρησης κάποιων από αυτές τις θέσεις εργασίας, κατέφυγε στη γνωστή παλιά συνταγή των δεκάδων χιλιάδων προσωρινών προσλήψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τώρα τα δυο κόμματα δημιουργούν ελπίδες σε όσους δεν θα διοριστούν με τα προγράμματα τύπου stage το 2013, ότι υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν και πάλι δεκάδες χιλιάδες αντίστοιχες προσλήψεις το 2014. Δηλαδή τη χρονιά των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα προεκλογικά κρατικά χαρτζιλίκια όμως δεν είναι η απάντηση στην ανεργία.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013