Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

12/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια

Η συνέχιση της παράνομης απεργίας είναι απαράδεκτη

Η συνέχιση για δέκατη εβδομάδα της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ, ενώ αυτή έχει ήδη κριθεί από τα δικαστήρια παράνομη, είναι απαράδεκτη. Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλουν τη νομιμότητα.

Κανένα αίτημα, ακόμα και δίκαιο, δεν δικαιολογεί το κλείσιμο των Πανεπιστημίων. Καμία κοινωνική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει άλλες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της. Κι όμως, το υπουργείο προσέφυγε στα δικαστήρια μετά από εννέα ολόκληρες εβδομάδες ομηρίας των φοιτητών και των οικογενειών τους!

Η Δράση καλεί το υπουργείο Παιδείας, τους Πρυτάνεις, τους καθηγητές αλλά και τους απεργούς, να ενεργήσουν ώστε τα Πανεπιστήμια να ανοίξουν άμεσα. Παράλληλα, τονίζει ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να επιτραπεί επιτέλους η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Ο ανταγωνισμός μόνο βελτίωση θα φέρει στην ποιότητα των σπουδών, των διδασκόντων και της Παιδείας γενικότερα.

Οι νέοι δεν χρειάζονται πλασματικές υποσχέσεις για πανελλαδικό wi-fi αλλά πραγματική δράση για να μην χάσουν χωρίς λόγο ένα εξάμηνο από τη ζωή τους. Χρειάζονται ποιοτική παιδεία και θέσεις εργασίας, που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013