Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εξοντωτικός και δημευτικός χαρακτήρας το φόρου ακινήτων παραμένει

Ο εξοντωτικός και δημευτικός χαρακτήρας το φόρου ακινήτων παραμένει, μετά και τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε κάποιες περιπτώσεις στις αστικές περιοχές γίνεται ακόμα χειρότερος.

Ο λόγος είναι ότι και στο σχέδιο αυτό συνεχίζονται οι ακραίες αδικίες.

Παραμένει η φορολόγηση με εξωπραγματικές «αντικειμενικές» αξίες, που είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Δηλαδή συνεχίζεται η φορολόγηση ανύπαρκτης περιουσίας. Παραμένει η φορολόγηση ως «περιουσίας» ακινήτων για τα οποία υπάρχουν στεγαστικά δάνεια μεγαλύτερα από την αξία των ακινήτων. Παραμένει δηλαδή η φορολόγηση αρνητικής περιουσίας. Παραμένει τέλος η φορολόγηση των ανενεργών οικοπέδων και των ξενοίκιαστων  σπιτιών, μαγαζιών και γραφείων, που δεν αποδίδουν κανένα εισόδημα.

Οι όποιες αλλαγές που έγιναν στο φόρο είχαν περισσότερο χαρακτήρα μικροκομματικής διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό των κομμάτων και ελάφρυνσης των ομάδων που θίγονταν συγκριτικά λιγότερο από αυτή τη φορολογία.

Η Δράση πιστεύει ότι ο νόμος αυτός πρέπει να μην περάσει και για τον λόγο αυτό συνεχίζει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει. Νομικό και πολιτικό αγώνα, που θα ενταθεί μέχρι η φορολογία αυτή να ανατραπεί.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013