Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

16/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα προκλητική περίπτωση κομματισμού στην επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων

Η κυβέρνηση υπονομεύει η ίδια τις μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι προωθεί

Η κυβέρνηση άλλαξε αιφνιδιαστικά την επιλογή διοίκησης που είχε κάνει για τα νοσοκομεία του Λασιθίου μέσα σε 10 ημέρες και λίγο πριν τη δημοσίευση των διορισμών σε ΦΕΚ.

Ο υπουργός Υγείας  κ. Γεωργιάδης δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει καμία σχετική εξήγηση, ενώ ο ενδιαφερόμενος δήλωσε δημόσια ότι αντικαταστάθηκε λόγω κομματικών παρεμβάσεων.

Έτσι ολοκληρώθηκαν με τον προκλητικότερο δυνατό τρόπο οι κομματικές επιλογές και μοιρασιές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των διοικήσεων των νοσοκομείων. Μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το Μάρτιο με προγραμματισμό να διαρκέσει ένα μήνα και κράτησε -λόγω μαγειρεμάτων- επτά ολόκληρους μήνες.

Η Δράση καταδικάζει τον αδιαφανή τρόπο επιλογής διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, που γίνονται εις βάρος του Έλληνα ασθενή αλλά και των εργαζομένων στην υγεία και καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα σχετικά κριτήρια και βαθμολογίες.

Επισημαίνει επίσης ότι ένας υπουργός που βγαίνει στις τηλεοράσεις να υπερασπιστεί την αξιολόγηση των γιατρών και ταυτόχρονα επιλέγει με αδιαφάνεια και κομματισμό όσους θα διοικήσουν τα νοσοκομεία, υπονομεύει ο ίδιος τις μεταρρυθμίσεις που δημόσια δηλώνει ότι προωθεί.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013