Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

20/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσχηματικός προϋπολογισμός που βλάπτει την αξιοπιστία της χώρας

Η κυβέρνηση κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2014 χωρίς να έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ. 

Το παιχνίδι των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων καλά κρατεί. Η διαπραγμάτευση διαρκεί ήδη από τον Ιούλιο. Η κυβέρνηση υπονομεύει τις συζητήσεις από τότε, διακηρύσσοντας με διάφορους τρόπους ότι δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα, εννοώντας μέτρα μείωσης του κράτους, παίρνοντας το ρίσκο να διακοπεί η συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, καθώς επανέρχονται δημοσιεύματα στον ξένο τύπο σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Αισθάνεται ενδεχομένως αισιόδοξη ότι η πρωτοφανής, άδικη και επιζήμια φοροεπιδρομή εναντίον όλων των πολιτών μπορεί να αποδώσει τα αναγκαία χρήματα για την συντήρηση του κράτους, και να το επαναλαμβάνει κάθε χρόνο.

Κάθε μέρα που περνάει και παρατείνει το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία, η μειωμένη ρευστότητα οδηγεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στο κλείσιμο, αυξάνοντας την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα.

Η παρελκυστική πολιτική στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η επιλογή να κατατεθεί ένας προσχηματικός προϋπολογισμός βλάπτουν σοβαρά την αξιοπιστία της χώρας.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013