Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

24/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κράτος αρπακτικό: Υπερφορολογεί και μετά κατάσχει

Ο ΓΓ Εσόδων, με επιστολή του προς τους φορολογουμένους, τους επισημαίνει ότι έχουν προθεσμία 15 ημερών για να τις τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ενώ στο τέλος τους γνωστοποιεί πως η Εφορία μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι επιστολές αυτές έρχονται σε μια περίοδο, στην οποία οι ληξιπρόθεσμες πάσης φύσεως υποχρεώσεις δεν είναι η εξαίρεση αλλά τείνουν να γίνουν ο κανόνας.

Τα νέα χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν εντός του 2013 έφτασαν στα 6,2 δις, στον ΟΑΕΕ χρωστούν τώρα ένας στους δύο ασφαλισμένους (370.000), στο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ έχουν ενταχθεί 700.000 καταναλωτές, ενώ τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά έχουν φτάσει το 24% του συνόλου των δανείων.

Ταυτόχρονα το ίδιο το κράτος παραμένει ατιμωρητί ασυνεπές στις δικές του υποχρεώσεις (εξακολουθεί να χρωστά περίπου 6 δις στους ιδιώτες) και συμψηφίζει πλέον τις οφειλές του με βεβαιωμένες υποχρεώσεις των ιδιωτών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες!

Πρόκειται για κράτος αρπακτικό που αντί να κόψει τις δαπάνες του και να κάνει σοβαρή προσπάθεια στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, συνεχίζει και αυξάνει την φορολογία, ενώ γνωρίζει πολύ καλά την αδυναμία ανταπόκρισης τεράστιου αριθμού φορολογουμένων. Μόνο 800.000 υπολογίζει το ίδιο αυτούς που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο φόρο ακινήτων. Νόμοι που δεν μπορούν να εφαρμοστούν πρέπει να αλλάζουν. Η υπερβολική, άδικη και αναποτελεσματική φορολογία πρέπει να μειωθεί, άμεσα και δραστικά.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013