Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

26/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου ζητά στοιχεία για τα τραπεζικά δάνεια που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής κα Sharon Bowles (Φιλελεύθεροι Βρετανίας) συνυπέγραψε με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Δράσης, ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητείται να ελεγχθεί κατά πόσο τα δύο κυβερνητικά κόμματα της Ελλάδας (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, για τα δάνεια που έχουν λάβει από ελληνικές τράπεζες (δόσεις, τόκους, τοκοχρεολύσια).

 

Η ερώτηση απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η Επιτροπή, από τις αρχές του 2013 και στο πλαίσιο του Μνημονίου, ελέγχει όλες τις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση, για το εάν λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές του τραπεζικού δικαίου και ανεξάρτητα από πολιτικές παρεμβάσεις.

 

Και στο πλαίσιο αυτό, οι 2 ευρωβουλευτές της ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία που υπάρχουν για την κίνηση των δανείων που έχουν λάβει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

 

Στην ίδια ερώτηση, ο Θόδωρος Σκυλακάκης και η Saron Bowles παρουσιάζουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα δύο κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης έχουν λάβει δάνεια πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ,  από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες λόγω της ανακεφαλαιοποίησης ελέγχονται πλέον από το ελληνικό δημόσιο, σε ποσοστό άνω του 90%. Κατά συνέπεια τυχόν μη πληρωμή των δανείων αυτών, θα επιβαρύνει άμεσα τους έλληνες πολίτες.

Επισημαίνουν επίσης ότι το 2012, σε μια εποχή οριακής ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο όπου οι τράπεζες δεν δανειοδοτούσαν κανέναν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν και έλαβαν νέα δάνεια, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013