Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

27/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμπλοκή με το "oυκ αν λάβοις" στον φόρο ακινήτων

Σε σχέση με την αναβολή της κατάθεσης του φόρου ακινήτων ο Πρόεδρος της Δράσης ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
Ο λόγος που κυβέρνηση και τρόϊκα δεν συμφωνούν στο ύψος εισπραξιμότητας των δύο νέων φόρων για την ακίνητη περιουσία είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες δεν πρόκειται να τον πληρώσουν, γιατί δεν μπορούν να τον πληρώσουν ("ουκ αν λάβοις..."). Γιατί φορολογούνται εξοντωτικά και παράνομα ανύπαρκτες περιουσίες (με ψεύτικες «αντικειμενικές αξίες» ή περιουσίες που λόγω στεγαστικών δανείων ανήκουν στην ουσία στις κρατικές τράπεζες), ή περιουσίες με μηδενική απόδοση και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πουλήσουν τα ακίνητα τους , ούτε καν σε εξευτελιστικές τιμές, γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι στις 7 με 8 χιλ. προσλήψεις του 2013 θα προστεθούν κι άλλες 10 χιλ. προσλήψεις το 2014. Θα πουλήσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους κοψοχρονιά, για να κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νέες προσλήψεις.

Η Δράση προτείνει λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Προτείνει να αντικατασταθούν οι φόροι ακινήτων με ένα λογικό ανταποδοτικό τέλος που θα αποφασίζουν, θα εισπράττουν και θα χρησιμοποιούν οι Δήμοι.

Είμαστε το μόνο κόμμα που αντιτίθεται κάθετα στην πολιτική της υπερφορολόγησης των ακινήτων, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας.

Περισσότεροι από 56.000 χιλιάδες πολίτες στηρίζουν ήδη επώνυμα την προσπάθειά μας. Και η προσπάθεια αυτή δεν θα σταματήσει μέχρι να σταματήσει η εξοντωτική φορολογία.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013