Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

28/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυνισμός για τις παράνομες αντικειμενικές αξίες

Η  δήλωση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, με την  οποία παραδέχτηκε, σήμερα (εκπομπή "Τρόικα" στον 9.84), ότι η εξίσωση των «αντικειμενικών» αξιών με τις πραγματικές τιμές αναβλήθηκε για το 2016, διότι αν γινόταν εντός του 2014 θα επιδρούσε αρνητικά στις εισπράξεις από την φορολογία ακινήτων,  αποκαλύπτει έναν απροκάλυπτο κυνισμό στην άσκηση εξουσίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνειδητά παράνομης απόφασης, η οποία παραβιάζει τον ισχύοντα νόμο περί προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών «το βραδύτερο εντός διετίας» (έχει να γίνει από το 2007), είναι η εξοντωτική και παράνομη φορολογία ανύπαρκτων περιουσιών, που στηρίζεται στις ψεύτικες «αντικειμενικές αξίες».

Η κυβέρνηση οδηγεί έτσι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες σε αδιέξοδο και  απόγνωση. Αδυνατούν να πληρώσουν τους νέους φόρους για τα ακίνητα καθώς η αξία και απόδοση των περιουσιών τους είναι πολύ μικρότερη από αυτή επί της οποίας φορολογούνται.

Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη, στην οποία έχει προσφύγει η Δράση, θα σταματήσει την παρανομία και θα προστατεύσει τους πολίτες από μια αρπακτική κυβέρνηση.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013