Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

30/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Θόδωρου Σκυλακάκη στις δηλώσεις Γ. Στουρνάρα για τη Δράση και τον φόρο Ακινήτων

Ο υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δεν παρανομεί μόνο, φορολογώντας ανύπαρκτες περιουσίες μέσω των ψεύτικων αντικειμενικών αξιών, αλλά βαυκαλίζεται για το ποιοι αντιδρούν στην ακραία και αντικοινωνική πολιτική δήμευσης περιουσιών και εξόντωσης των φορολογουμένων, την οποία ακολουθεί.

Η Δράση και ο ίδιος προσωπικά, έχοντας αναλάβει τον αγώνα αυτό κατά της παράνομης και εξοντωτικής φορολογίας, τον ενημερώνουμε ότι στους 59.000 ανθρώπους που ήδη στηρίζουν επώνυμα την προσπάθειά μας, περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι από ολόκληρη την Αττική (μεταξύ των οποίων και από την Κυψέλη, το Περιστέρι, τη Νέα Ιωνία, τη Νίκαια, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, κ.λπ.) ενώ το 46% βρίσκεται εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος, Ρόδος, Κέρκυρα, Καβάλα, Λάρισα, Ιωάννινα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Χαλκίδα, Ξάνθη, Κόρινθος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Καστοριά κλ.π.).

Του υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο ίδιος έχει προϋπολογίσει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτό το φόρο, γιατί δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Για αυτό και η Δράση –αδιαφορώντας για τις επιθέσεις που δέχεται- θα συνεχίσει τον αγώνα για λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Θα αγωνιστούμε με κάθε θεμιτό νομικό και πολιτικό μέσο μέχρι να ανατραπεί η ακραία αυτή φορολογία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί οργανωμένων συμφερόντων υπενθυμίζουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι βρίσκεται στη θέση αυτή γιατί υπηρετεί δύο κόμματα που χρωστούν δανεικά κι αγύριστα στις κρατικές τράπεζες 270 εκ. ευρώ και γύρω από τα οποία διατάσσονται και εξυπηρετούνται σήμερα τα πιο ισχυρά και οργανωμένα συμφέροντα που υπάρχουν στη χώρα (μιντιακά, εργολαβικά, τραπεζικά, συνδικαλιστικά, συντεχνιακά, μεγαλοπρομηθευτών του δημοσίου κ.λπ.), των οποίων την πολιτική στήριξη απολαμβάνει εν αφθονία η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όποιος έχει μάτια βλέπει.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013